Güncel Yerel

“Esnafa Düşük Faizli Kredi Verilmelidir”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, olağanüstü bir dönemden geçilirken, iki komşu işletmenin ayrı Odalara kayıtlı olması münasebetiyle kredi imkanlarından farklı düzeylerde faydalanma durumunun haksız rekabeti doğurduğuna vurgu yaptı.

“Esnafa Düşük Faizli Kredi Verilmelidir”

Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin günümüzde yaşadığı en önemli sorunun finansmana erişim olduğunu ifade eden Başkan Çakırmelikoğlu;
“Esnafa bir milyona kadar düşük faizli kredi kullanma imkanının kanun-yönetmelikler ile ticaret odası üyelerine de sağlanması artık zaruri hal almıştır.
Bugün aynı sokakta, aynı sektörde iş yapan farklı odalara kayıtlı işletmelerin finansmana erişimde yaşadığı bu soruna çözüm bulunması gerekmektedir.
Sektör ayırt edilmeksizin ticaret odaları bünyesinde yer alan, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerinde bu kapsama alınması için yasal altyapının gerekli olduğu kaçınılmaz bir durum içermektedir. Bu talep Giresun’a özgü olmadığı gibi, Türkiye’nin tüm illerinde faaliyet yürüten ticaret odası işletmeleri kapsamaktadır.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL