Köşe Yazısı

ESNAF MAĞDUR..!

İYİ Haftalar… Şubeleri on binleri aşan zincir marketlerin zengin çeşit yelpazesiyle her köşe başında bulunması birçok esnafı olumsuz etkilerken, mahalle bakkaliyesi kültürünü de yok ediyor. Zincir marketler için yeni düzenlemeler..

ESNAF MAĞDUR..!

İYİ Haftalar…
Şubeleri on binleri aşan zincir marketlerin zengin çeşit yelpazesiyle her köşe başında bulunması birçok esnafı olumsuz etkilerken, mahalle bakkaliyesi kültürünü de yok ediyor. Zincir marketler için yeni düzenlemeler yapılmalıdır. En ücra köşelere kadar yayılan zincir marketler, esnaf ve sanatkârları canından bezdirmiştir. Fiyat artışları maalesef vatandaşı, esnafı, tedarikçiyi, nihai tüketiciyi, küçük atölyeciyi ve herkesi direkt ilgilendiriyor. Ticaret Bakanlığı bu konuda ısrarla fiyatların düzenlenmesini sağlayıcı tedbiriler alsa da fiyat istikrarı maalesef sağlanamadı. Küçük esnafın korunması haksız rekabetin önlenmesi ve piyasada fiyat istikrarının sağlanması için zincir marketlere yönelik düzenlemelerin biran önce çıkarılması ülke ve millet menfaatindedir.

Son günlerde ülkenin gündemine oturan, 6 yaşındaki bir çocuğun tarikat çatısı ve evlilik kisvesi altında yıllarca cinsel istismara maruz kaldığı iddiasına tepkiler çığ gibi büyüyor. 6 yaşındaki çocuğu istismar etmek alçaklıktır, zulümdür. Bu konu derhal aydınlatılmalı, akıllarını ve vicdanlarını yitirerek bu suça ortak olan sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Mevsimsel grip vakalarının artışta olduğu şu günlerde hasta vatandaşlarımızın sayısı katlanarak devam ediyor. Sonbahar ve kışın gelmesi ile insanların kapalı alanlarda geçirdiği süre artınca bütün solunum yolu enfeksiyonlarında da artış gözükmeye başladı. Bu sebeple çocuklarımıza ve kendimize dikkat etmeliyiz, sağlığımızı korumalıyız.

Giresunspor lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendiriyor. Takımımızın Antalya kampı iyi geçiyor. Takımımız lig başlayana kadar iyi bir şekilde hazırlanıp lige kaldığı yerden devam edecek, ikinci yarı transfer tahtası açılırsa yapılan takviyelerle takımımız daha da güçlenip yukarı sıralara doğru tırmanacaktır. Giresunspor’a başarılar dilerim.

Bulancakspor kendi sahasında Karasamsunspor’u yenerek ilerisi için umut verdi. Bulancakspor devre arasına kadar toplaya bildiği kadar puan toplamalıdır. İkinci yarı yapılan takviyelerle daha iyi yerlere gelecektir.

Pazarsuyu Yıldız Spor Kulübü ligdeki çıkışını sürdürüyor. Takımımız bu hafta sonu Ballıcaspor’u 5-1’lik skorla yenerek galibiyet serisini devam ettirdi. Takımımıza bundan sonraki maçlarında da başarılar diler, teknik ekip ve oyuncularımızı kutlarım.

SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim
SAVAŞ’ımın yokluğunun 4262’inci Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL