Güncel Yerel

Engelliler Haftası’nda Başkan Şenlikoğlu’ndan Müjde

Giresun Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan “Engelsiz Yaşam Merkezi” için süreç başlatıldı.

Engelliler Haftası’nda Başkan Şenlikoğlu’ndan Müjde

Aksu Mahallesi Mehmet İzmen Caddesi 51 Nolu Sokak’ta yer alan 240 metrekarelik iki katlı binaya uygulanacak olan projenin yapım sözleşmesi ilgili firma ile imza altına alındı.

Özel gereksinimli vatandaşlara hizmet verecek olan projede; istihdam birimi, hukuk birimi, psikolojik destek birimi, psikolojik destek birimi (çocuk ve yetişkin odası) sağlık birimi, sağlık birimi (çocuk ve yetişkin odası), 2 adet el sanatlarına yönelik atölyeler, müzik atölyesi ve proje web sitesi yer alıyor.

Projenin hedef aldığı kitle; zihinsel engelli bireyler ve aileleri, ortopedik engelli bireyler ve aileleri, işitsel ve konuşma engelli bireyler ve aileleri, görme engelli bireyler ve aileleri, süreğen engelliler ve aileleri ile engelli birey ve iletişim etkileşim kurmaya çalışan her birey olarak ifade edildi.

Projenin genel amacı ise sosyal, kültürel, sağlık, spor, istihdam ve hukuk alanında tüm engel gruplarına ve engel gruplarının ailelerine yönelik Erişilebilir Yaşam Merkezinin kurulmasının sağlanması olarak belirlendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan ve Engelliler Haftasını kutlayan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise Giresun’da yaşayan özel bireyler ve ailelerine müjdeli haberi vererek: “Hemşerilerimizin mutluluğu bizim en büyük motivasyonumuz. Üzerinde çalıştığımız Engelsiz Yaşam Merkezi projesinin yapımına başlıyoruz. Merkezimiz hizmete girdiğinde engelli kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olacak. Kardeşlerimiz merkezimizle hayatın içinde olacaklar. Merkezimizi, engellilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn ettik. Kısa zaman içerisinde projemizi tamamlayıp hizmete sunacağız” dedi.

Engelli olmanın bireysel bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu söyleyen Başkan Şenlikoğlu: “Hükümetimiz; engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak amacıyla birçok alanda önemli faaliyetlere imza atarken, yerelde de bizler; ‘Gönül Belediyeciliği’ ilkesiyle onlara her alanda erişilebilir bir yaşam sunmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hükümetimizin de engelli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiği özverili çalışmalardan feyz alarak imkânlarımız ölçüsünde de engelli kardeşlerimizi sevindirmeye ve mutlu etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalığı artırmasını temenni ediyor, tüm engelli kardeşlerimize ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL