Yerel

Engelli Vatandaşlara Karşı Bilinçli Bir Giresun İçin Eğitimler Gerçekleştiriliyor

Giresun Belediyesi tarafından organize edilen 2 farklı eğitim programı ile şehirdeki engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve vatandaşların engelli haklarına karşı bilinçlenmesi hedefleniyor.

Engelli Vatandaşlara Karşı Bilinçli Bir Giresun İçin Eğitimler Gerçekleştiriliyor

Giresun Belediyesi ve Giresun Barosu iş birliğinde; “Hak Temelli İnsan Hakları Eğitimleri” başlığı altında ‘’Engelli Hakları Eğitimi‘’ düzenlenecek.
Giresun Barosuna kayıtlı Avukat Murat Şeker tarafından verilecek olan eğitim, 23 Kasım 2022, Çarşamba günü saat 13:00 – 16:00 saatleri arasında Giresun Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Eğitimin içeriğinde; 5378 nedir, ne değildir, Türkiye’de engelli bireylerle ilgili hukuksal alanda yapılan düzenlemeler, ulusal ve uluslararası mevzuat, Birleşmiş Milletler engelli hakları sözleşmesi konularından oluşuyor.
Yine, Giresun Belediyesi tarafından bir eğitim daha organize edildi. 30 Kasım 2022, Çarşamba günü “Herkes için Erişilebilirlik” başlığı altında ‘’Erişilebilirlik Eğitimi‘’ düzenlenecek.
Yüksek Mimar Şükran Adıgüzel tarafından verilecek olan eğitim saat 13:00 -16:00 saatleri arasında Giresun Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilecek olup, eğitimin içeriği “Erişilebilirlik Kavramı, Yeri ve Önemi” başlıklarından oluşuyor.
Giresun Belediyesi tarafından yapılan açıklamada gerçekleşecek eğitimlere; Engelli bireyler ve engelli bireylerin yakınları, sivil toplum kuruluşları, sosyal hizmet uzmanları ve ilgili meslek grupları ile alanında kendini geliştirmek isteyen üniversite öğrencileri katılabilecek.
Eğitime katılan kişilere eğitim sonunda katılım belgesi takdimi yapılacak. Eğitime katılacak kişilerin Giresun Belediyesi’nin hazırladığı http://v2.mobilnabiz.com/qs/5QoC5oKLVZD/CZAZkfsuq05 linki üzerinden katılım formunu doldurmaları beklenmektedir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL