Ekonomi Güncel

EMEP; “Zamlar Geri Alınsın, Ücretlere Ek Zam!”

Elektriğe ve doğalgaza yapılan zam nedeniyle tepkilerini dile getiren Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, “Temmuz’da ücretliye ve emekliye yapılan ücret artışı, elektriğe ve doğalgaza yapılan yeni zamlarla tamamen eridi.” dedi.

EMEP; “Zamlar Geri Alınsın, Ücretlere Ek Zam!”

İktidarın kaşıkla verip kepçeyle alma politikasının devam ettiğini belirten Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, “Temmuz ayında belirlenen asgari ücret oranı ve yapılan maaş artışlarının gerçek enflasyon ve hayat pahalılığına uygun olmadığını söyledik. Hayat pahalılığı o kadar yüksek ki, yapılan ücret artışlarının gerçek anlamda işçi ve emekçileri korumaktan uzak. Bu nedenle mücadeleyi devam ettirmek zorundayız. Her gün yeni bir zamla uyanıyoruz. Ulaşımdan benzine, sudan giyeceğe, elektrikten doğalgaza, eğitimden sağlığa zam yapılıyor, halk yoksullaşıyor. Zamlar geri alınmalı. Ek zam talebini yüksek sesle dillendirmeliyiz.” dedi.

“Hep Halk Mağdur Oluyor”

Yerli ve yabancı tekellere kadar her kesim ekonomik gidişattan rahatsız olduklarını söyleyerek zam yaptıklarını belirten Keskin, “Ekonominin iyi gitmemesinden dolayı herkes dertli. Sermaye grupları yaptıkları zamlarla işçi ve emekçilerin daha da yoksullaşmasına neden oluyorlar. İktidarın ekonomi politikaları işçi, emekçi ve emeklileri mağdur ediyor. Son olarak elektriğe ve doğalgaza yapılan zam nedeniyle işçi ve emekçilerin, emeklilerin maaşlarında da ek zamla güncellenme yapılması zorunlu hale geldi. ” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL