Siyaset

EMEP: “KDV İNDİRİMİ YETMEZ, DOLAYLI VERGİ KALDIRILMALI”

Emek Partisi Giresun Temsilcisi Halit Keskin, broşür ve bildiri dağıtımı yaptıklarını ve KDV indiriminin günü geçiştirme politikası olduğunu, asıl olanın servet vergisinin alınması olduğunu anlattıklarını söyledi.

EMEP: “KDV İNDİRİMİ YETMEZ, DOLAYLI VERGİ KALDIRILMALI”

EMEP Giresun Temsilcisi Halit Keskin, partilerinin ekonomik krizin nedenlerini anlatan broşür ve bildiri dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Dağıtım sırasında konuştuklarımız KDV indiriminin ucuzluğa neden olacağına inanmıyorlar. Bu tür ekonomi politikaların çözüm olmadığını halkımız biliyor. İktidar halkın hoşnutsuzluğunu, tepkisini azaltmaya çalışıyor ancak mızrak çuvala sığmıyor. Halkın ekonomik durumu her gün kötüye gidiyor.” dedi.

KDV indiriminden sermaye grupları memnun

Halkın ekonomik sıkıntıdan kurtulmalarının yolunun KDV indiriminden çok alım gücünün artırılmasıdır, diyen Keskin şunları söyledi: “KDV indirimi sonrası dikkat edilirse ilk açıklamayı sermaye grupları yaptı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu, TESK, TOBB, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, Türkiye Kasaplar Federasyonları gibi sermaye grupları KDV indiriminden memnunlar. Çünkü kendi karlarına dokunulmuyor. Ekonomik kriz dönemlerinde nedense sermaye grupları karlarından feragat etmiyorlar. Oysa asıl olan, tüketim mallarındaki indirim ve halkın alım gücünün artırılması olan ücretlerin insanca yaşanabilir bir seviyeye getirilmesi ve vergide adalettir.”

 KDV, ÖTV kaldırılmalı

İktidar KDV indirimiyle yetinerek sermaye lehine politika geliştirdiğini söyleyen Keskin,  “İktidar attığı her adımda sermayeyi düşünüyor. Gıda ürünlerinde KDV’yi yüzde 1’e indirirken bile sermayeye dokunmuyor. Dolaylı vergilerle asıl yük halkın sırtına yüklenmektedir. KDV, ÖTV gibi dolaylı vergiler tümden kaldırılmalı, kazançtan vergi alınmalıdır. Servet vergisi olmalı. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL