Güncel Siyaset

“Emekli Bayram İkramiyeleri Enflasyonun Altında Ezildi”

Deva Partisi Giresun İl Kurumsal İletişim Başkanı Av. Eren Naci AKSOY, emeklilere bayramda ödenecek olan ikramiyelere zam yapılmamasını eleştirdi.

“Emekli Bayram İkramiyeleri Enflasyonun Altında Ezildi”

Başkan AKSOY; “Ülkemizde görülen ve etkisini artık katlanılmaz seviyelerde hissettiren ekonomik kriz, öğrencisinden memuruna, emeklisinden işçisine kadar her kesimi zora soktuğu bu günlerde, emeklilerin biraz olsun rahatlamalarına vesile olması için dört gözle bekledikleri bayram ikramiyesinden müjdeli haber ne yazık ki gelmedi. Düşük maaşlarla hayatta kalma mücadelesi veren emeklilerimiz, çalışma bakanının yapmış olduğu ikramiye açıklamasıyla hüsrana uğradılar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekliye bayramda ödenecek ikramiyede artışın şu an gündemde olmadığını, ikramiyenin 1100 TL olarak belirlendiğini açıkladı.2018 yılında 1000 TL olarak belirlenen emekliler için bayram ikramiyesi, 2021 yılında 1100 TL’ye çıkarılmıştı. 2022 için beklentiler ikramiyelerde ciddi artışın yapılması yönündeydi ancak açıklanan rakamla herhangi bir artış yapılmamış oldu. Emekli ikramiyesi 2018-2022 arası 4 yılda sadece yüzde 10 artarken, resmi enflasyon yüzde 151, gıda enflasyonu ise yüzde 186 arttı. Aynı dönemde asgari ücret ise 1.603 TL’den 4.253 TL’ye yükseldi. Buna karşılık yüzde 10 artan emekli bayram ikramiyeleri enflasyonun altında ezildi. DEVA Türkiye’sinde, sosyal güvenlik sisteminde köklü bir değişime gideceğiz. Sistemimizin adı; ‘Sosyal Koruma ve Güvenlik Sistemi’.

Bu sistem sayesinde, şu anda her biri ayrı telden çalan farklı kurumların altında sürdürülen sosyal yardım ve hizmetleri tek bir çatıda toplayacağız. Türkiye, sahip olduğu imkanlarla yoksulluk girdabını hızla tersine çevirebilecek güce sahiptir. Bugün de doğru politikalarla parlak yarınlara ulaşmamızın önünde hiçbir engel yoktur. Hedefimiz; devleti, gerçekten kimsesizlerin kimsesi haline getirmek, emekliyi, çiftçiyi, dar gelirlileri hak ettikleri refah seviyesine çıkarmaktır.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL