Ekonomi Güncel

Elektrikte Yeni Düzenleme: KDV % 8’e İndirildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Elektrikte Yeni Düzenleme: KDV % 8’e İndirildi!

“Elektrik Faturalarında Yeni Düzenlemeyi Netleştirdik”

Enflasyon sorununun yaz aylarında önemli ölçüde kontrol altına alınacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturalarında yeni düzenlemeye gidildiğini ve meskenlerdeki düşük tarife sınırının ayda 240 kilovatsaate yükseldiğini duyurdu. Ayrıca tarımsal sulama ve meskenler için KDV’nin yüzde 8’e düşürüldüğünü belirten Erdoğan, yaptığı açıklamada;

“Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV’si %18’den %8’e düşürülmüştür. Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8kw saate, aylık 140 kw saate yükseltilmiştir. Böylece tüketimine göre faturalarda net %8 ile %14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır. Bir başka ifade ile mesken abonelerinin yıllık 7 milyar TL daha az fatura ödemesi temin edilmektedir. Kademe uygulamasını ticarethane statüsündeki aboneleri de kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kw saate, aylık 900 kw saate kadar tüketimi olan ilk dilimine %25 indirim uygulanacaktır. Bu şekilde esnaf ve sanatkarlarımızın da yıllık 7 milyar daha az fatura ödemesini sağlamış oluyoruz” dedi.

“Ukrayna ve Rusya’ya Diyalog Çağrısında Bulunduk”

Ukrayna ve Rusya’ya diyalog çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi milli çıkarlarımızdan elbette ödün vermeyeceğiz ama bölgesel ve küresel dengeleri de ihmal etmeyeceğiz. Bunun için ne Ukrayna’dan ne Rusya’dan vazgeçmeyeceğimizi söylüyoruz” ifadelerini kullandı. “Montrö’nün ülkemize verdiği yetkiyi kullanma kararındayız” diyen Erdoğan, “Biz, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı duyulmasından yanayız. Rusya’nın saldırısını kabul edilemez görüyor, Ukrayna halkının verdiği mücadeleyi takdir ediyoruz” dedi.

“Burslarda Ciddi İyileştirmeler Yapıyoruz”

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Öğrencilere ve araştırmacılara TÜBİTAK’dan sağladığımız burslarda ciddi iyileştirmeler yapıyoruz. Lisans öğrencisi bursu bin 250 liraya çıkarıyoruz. Aynı şekilde başarı performanslarına göre yüksek lisans öğrencileri 3 bin, 4,250 doktora, 5 bin 500 -7500 arası, doktora sonrası araştırmalarda, 7,500 -10 bin arasında aylık burs alabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL