eğitim

Elektrikli Araba “28BTM2023” Giresun’u Başarıyla Temsil Etti

Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin geliştirdiği Elektrikli Araba “28BTM 2023” takımı Liseler arası Elektrikli Araba Yarışması finallerinde ilimizi 25-29 Nisan 2023 tarihinde TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde başarıyla temsil etti.

Elektrikli Araba “28BTM2023” Giresun’u Başarıyla Temsil Etti

TÜBİTAK tarafından TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 3. Liseler arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’deki lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciler ile Türkiye’deki BİLSEM, Gençlik Merkezleri, Dene-yap Teknoloji Atölyeleri ve Bilim Merkezleri’nin lise seviyesindeki öğrencileri arasında alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilere mesleki deneyim kazandırmak, ülkemizde ve dünyada hızla gelişen elektrikli araçların gelişimi için insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin geliştirdiği Elektrikli Araba “28BTM 2023” takımı Liseler arası Elektrikli Araba Yarışması finallerinde ilimizi 25-29 Nisan 2023 tarihinde TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde başarıyla temsil etmiştir. 28BTM2023 Elektrikli Araç takımı adına Bulancak MTAL Müdür yardımcıları Şefik ELİKARA ve Arzu YAVUZ, Takım Danışman öğretmenleri Erkan KAŞIK ve Yusuf AKDEMİR, takım kaptanı 11. Sınıf öğrencisi Hamit Can AYDIN İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul TOSUNOĞLU’nu ziyaret ettiler.
Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Şefik ELİKARA maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul TOSUNOĞLU’na teşekkür plaketi takdim etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL