Güncel Siyaset Yerel

“Ekonomik Pandemi İle Karşı Karşıyayız”

Saadet Partisi Giresun İl Müfettişi Ömer Öztürk, ülkemizde yaşanan derin ekonomik kriz ile ilgili olarak AKP’ye tepki gösterirken diğer taraftan da bir öneride bulundu.

“Ekonomik Pandemi İle Karşı Karşıyayız”

Gazetemize konuşan Öztürk, Türkiye’nin ekonomik durumunu koronavirüs salgınına benzeterek akaryakıt, doğalgaz ve gıda ürünlerine gelen zamlara atıf yaptı. İktidara ekonomik kriz kapsamında 54. Cumhuriyet Hükümeti Başkanı Necmettin Erbakan’ın uyguladığı “eşel mobil” sistemini hayata geçirme önerisi yaptı.

Öztürk; “Kapanma döneminden sonra şimdi de kapatma dönemini yaşıyoruz. Ekonomik pandemi ile karşı karşıyayız adeta! Evde vatandaşımız kombisini kapatıyor, esnafımız kepenk kapatıyor. Dolmuş, otobüs ve taksi şoförlerimiz kontak kapatıyor, kapatmak zorunda kalıyor. İktidar ise gözünü, kulağını kapatıyor ya da vahimi görmezden geliyor. Halbuki hayat pahalılığına karşı virüsle mücadele eder gibi ciddiyetle tedbir alınması gerekir. İktidara gelmeleri halinde milli gelirin artması ve gelir dağılımının adil dağıtım konusunun Saadet Partisi’nin önceliği ve üretime dönük yatırımlar yapılması gerekiyor. Ülke tarımına destek vermek gerekir. Çiftçi ucuza üretim yapabilsin ki vatandaş ucuz ürün tedarik edebilsin” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Cemalettin Tiryaki- Sertaç Kılıç

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL