Güncel

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Podolog Göreve Başladı

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni Podolog Çidem Kılıç göreve başladı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Podolog Göreve Başladı

Podoloji, sağlıklı bireylerin medikal ayak bakımlarını yapan; genel ayak sağlığı hakkında kişileri bilgilendirerek ve ilgili hekimlerin teşhis ve tedavisi doğrultusunda tedaviye destek olan podolojik işlemleri yaparak tedaviye destek olan sağlık teknikerlik alanıdır.

Podologlar sağlıklı bireylerde öz bakıma yardımcı olabildikleri gibi öz bakımlarını yapmada yetersiz olan kişilerde ayak sağlığını korumak ve var olan problemlerinin (Nasır, tırnak mantarı, tırnak batması, çatlamış topuklar ve diğer ayak problemleri gibi) tedavilerinde etkin rol alırlar.

Ayrıca diyabetli bireyler için Podoloji’nin önemi büyüktür. Diyabetik hastaların yaklaşık %25’inin yaşamlarının bir döneminde diyabetik ayak komplikasyonu gözlenir. Bunların %10-15’i cerrahi tedavi gerektirirken, bazı olgular ampütasyon ile sonuçlanabilir. Diyabetli hastalarda non-travmatik ampütasyonların en başta gelen nedeni diyabetik ayak yaralarıdır. Podoloji tedavi yöntemleri ile diyabetik ayak yaraları ve diyabete bağlı ampütasyonlar %40-85 oranında önlenebilmektedir.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL