Spor

Eda Kaya, Hayallerinden Vazgeçmiyor

Hastalığı dolayısıyla 18 yıl önce başladığı yüzmede 100’ün üzerinde madalya elde eden bedensel engelli Eda Kaya, hedeflerinden vazgeçmiyor.

Eda Kaya, Hayallerinden Vazgeçmiyor

İstanbul’da 1994 yılında doğan ve ayaklarında şekil bozukluğu bulunan Eda Kaya, erken yaşta tavsiye üzerine yüzme sporuyla tanıştı.
Aradan geçen 18 yılda birçok şampiyonada kulaç atan Eda Kaya, 100’ün üzerinde altın, gümüş ve bronz madalya kazanmayı başardı.
Engeline rağmen hayata küsmeyen ve hedeflerinden şaşmayan Eda, en son Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 5 farklı stilde altın madalya elde etti.
Daha önce katıldığı şampiyonalarda farklı stillerde madalyalar kazanmayı başardığını aktaran Eda Kaya, en son 4-6 Şubat’ta Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri’nde S-6 ve S-7 kategorisinde 5 madalya kazanmayı başardığını dile getirdi.
Ayaklarında şekil bozukluğu olduğu ve buna bağlı olarak denge problemi yaşadığı için 9 yaşında doktorların tavsiyesi üzerine yüzme sporu ile tanıştığını belirten Eda Kaya, bu spora ilk başladığı günden bu yana hayalleri ve hedefleri bulunan bir sporcu olduğunu ifade etti.
Eda Kaya, “Hedefim milli takıma seçilmek. Ondan sonra dünyanın farklı ülkelerinde yapılacak organizasyonlarda Türk bayrağını temsil etmek istiyorum.” diye konuştu.
Elde ettiği başarılı sonuçlarla milli takım kadrosunda yer alacağına inandığının altını çizen Eda Kaya, bundan sonra hedef çıtasını daha da yukarılara taşımak istediğini vurguladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL