Güncel Yerel

Duroğlu’nda 23 Nisan Heyecanı

Duroğlu’nda 23 Nisan büyük bir heyecan ve bir dizi kutlamalara sahne oldu.

Duroğlu’nda 23 Nisan Heyecanı

Mesaisini Duroğlu’nun geleceğine adayan Duroğlu Belediye Başkanı Halil Çetin, kutlamaların her safhasında yerini aldı. Başkan Çetin, Duroğlu Belediyesi Kültür ve İnovasyon Merkezi’nin kurulacağı müjdesini 1 ay öncesinden vermişti. Mart ayı içerisinde hayaller somut projelere dönüşmeye başladı. Çetin, Kültür ve İnovasyon Merkezinden bahsederken: ‘Tamamen profesyonel bir ekiple belediyeciliğin en güçlü ayağı ve atağı olan sosyal ve kültürel faaliyetler kısmını hep canlı tutacak, ses getirecek çalışmalar yapacağının altını çizdi.

23 Nisan için özel bir program hazırlayan Duroğlu Belediyesi Kültür ve İnovasyon Merkezi, Şehit Zafer Konak İlkokulu okul idaresi iş birliği ile şimdiye kadar hiç yapılmamış bir proje ile ‘Duroğlu Zeka Şampiyonası’ ile belde de bir ilke imza attı. 23 Nisan haftasında zeka oyunları ve inovatif eğitimler uzmanı-eğitimci ekip ile her sınıf için ayrı ayrı seminerler ve eğitimler yapıldı. 23 Nisan kutlamalarında ilköğretim de her yaş grubu için özenle seçilen oyunların turnuva final karşılaşmaları yapıldı. Çocukların çok heyecanlı ve hiç olmadıkları kadar mutlu olduğu gözlerden kaçmadı.

Dereceye giren çocuklara Başkan Çetin hediyeler verdi. Okul kutlamaları kapsamında bütün öğrencilere hediyeler dağıtıldı. Geleceğin mimarı öğretmenlerimize de bu güzel günün hatırası ve Duroğlu Belediyesi Kültür ve İnovasyon Merkezi açılışına özel hediyeler verildi.

Okuldaki programın tamamlanmasından sonra 23 Nisan kutlamaları Belediye hizmet binasında devam etti. Gitarı ve sesi ile çocuklara ve ailelerine unutulmaz dakikalar yaşatan Hasan Yavuz mini konserinin ardından Kültür ve İnovasyon Merkezi yönetim ofisi kapılarını öğrencilere ve halka açtı. Onlarca zeka oyunu ve sıra dışı kişisel gelişimler uygulamaları çocukların hizmetine sunuldu. Gerek uygulama odası gerekse havanın sıcak olmasını fırsat bilerek dışarı çıkan çocuklar belediye bahçesini tam bir İnovasyon ve zeka şöleni alanına çevirdi.

Başkanlık makamı büyük finale ev sahipliği yaptı. Şampiyona oyunu olarak belirlenen dünyanın en mükemmel zeka oyunu sıfatına sahip Quoridor oyunu final karşılaşması belediye başkanı Halil Çetin’in odasında sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanılarak yapıldı. Kaybedenin olmadığı şampiyonada 1. ve 2. ye ödülleri belediye başkanı tarafından verildi.

23 Nisan heyecanı mesai saatlerinin sonuna kadar devam etti.

Programın sonunda konuşan ve küçük bir değerlendirme yapan Duroğlu Belediye Başkanı Halil Çetin: ‘Belediyemize kabiliyet alanı geniş, 7’den 70’e herkesin hayatına dokunacak yeni bir birimi Kültür ve İnovasyon Merkezi’mizi kazandırdık. Birimimizin yapacağı sıra dışı çalışmalar beldemizin ve halkımızın, geleceğimiz umudumuz çocuklarımızın gelişim, değişim ve mutluluğuna vesile olacak. 23 Nisan kutlamalarımızda yerini alan çocuklarımıza, ailelerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, her zaman yanlarında olacağımın sözünü veriyorum. Bir çocuğun tebessümüne vesile olmak bize bütün yorgunluğumuzu unutturur. ‘ dedi.

Ayrıca 25 Nisan Pazartesi günü Duroğlu’nda belediye tarafından düzenlenecek iftar programına herkesin davetli olduğunu ifade etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL