Güncel

Dünya Fındık Haftası Kutlamaları Bu Yıl Sakarya’da Gerçekleşecek

Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Hamza BÖLÜK, gerçekleştirdikleri aylık olağan toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Dünya Fındık Haftası Kutlamaları Bu Yıl Sakarya’da Gerçekleşecek

Dünya Fındık Haftası Kutlamaları her yıl 8-14 Ağustos tarihleri arasında Ulusal Fındık Konseyi’nin koordinasyonunda kutlanacak olup her yıl bir İl veya İlçemizde kutlanmaya devam edecektir, diyen Başkan Bölük; “Bu yıl ki kutlamalar 8-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında, Sakarya İlimizde, Sakarya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

Ulusal Fındık Konseyi bünyesinde oluşturulan kutlama komitesi ile etkinliklerin Dünya ölçeğinde sürdürülebilir ve marka bir kutlama programı olması için çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Konuyla ilgili Sakarya Valimiz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız nezdinde ilk görüşmeler gerçekleşmiş olup, ilerleyen süreçte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sn. M. Rıfat HİSARCIKLIOĞLU ile görüşmelerimiz devam edecektir. Ayrıca sektörün tüm paydaşları ile istişare halinde bulunarak etkinliğin daha verimli geçebilmesi için tüm konsey yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla kendi aramızda işbirliği içinde ve iş bölümüyle çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah çok güzel bir etkinlik olacak. Bu etkinliği Ulusal Fındık Konseyi çatısı altında daha güzel ve özel yerlere taşıma hedefindeyiz. Geçen sene Trabzon Ticaret Borsamızın ev sahipliğinde yapılan çalışmanın olumlu etkilerinin bu sene Sakarya’da daha da üzerine koyarak ilerleyeceğine olan inancımızla Türk Fındığı’nı 6 kıtada tanıtmak, daha katma değerli hale getirmek için Ulusal Fındık Konseyi olarak çalışmalarımızı artırarak devam ettirme hedefindeyiz. Bu konuyla ilgili olarak herkese ve her fikre açık olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. İnşallah bu sene yapılacak kutlamaların daha ses getirici ve Türk Fındığını Dünya’ya tanıtıcı rolünün üst seviyelere çıktığını hep beraber görüyor olacağız.” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Başkan Bölük; “Diğer bir konu ise Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Vahit KİRİŞÇİ ile Konseyimizin çalışmaları hakkında ve Türk Fındık Sektörünün Dünü, Bugünü ve Yarını konulu bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Gelecekte Türk Fındığını bekleyen fırsatlar ve tehditler konusunda kendileri ile durum değerlendirmesi yapmak istiyoruz. Ayrıca Konseyin, Türk Fındık Sektörünün gelecek 5 yıl için eylem planı konusunda bilgi sunumu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İnşallah kısa zamanda Türk Fındığı adına olumlu gelişmeleri hep birlikte Konsey Üyelerimizin de katkılarıyla yapmak üzere projelerimiz devam ediyor olacak. Ulusal Fındık Konseyi çatısı altında Türk Fındık Sektörünü Devlet-Müstahsil-Sanayici ekseninde birleştirici bir rol üstlenmesi için bu dönem bizlere görev tevdi eden arkadaşları mahcup etmeden fikir ve görüşlere açık bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

Yine bu toplantımızda gündeme gelen ve ilgili devlet kuruluşlarına da iletilen Türk Fındığı’nda hepimizin muzdarip olduğu rekolte konusuna net bir durum getirme isteğimiz hususunda fikir birliği oluşturmak ve konuyu daha profesyonel ve çağın gerektirdiği tüm olanakları da kullanarak artık bu kısır döngüden hepimizin kurtulmasını arzu ediyoruz. Üretime ve İhracata yöneleceğimiz yerde sırf rekolte ve fiyat sarmalından kurtulmanın çarelerini aramak ve bunu kesin çözüme kavuşturmak üzere Ulusal Fındık Konseyi olarak kararlığımızı ifade etmek istiyoruz. Bu konuyu da inşallah Tarım ve Orman Bakanımız ile yapacağımız görüşmede dile getiriyor olacağız.

Türk Fındık Sektörünün çatı örgütü olan Ulusal Fındık Konseyi olarak tüm paydaşlarımızla iletişim halinde, Türk Fındığı’nı üretimden başlamak üzere katma değerli ürün haline getirmek için fikir teatisinde bulunma arzusunda olduğumuzu ve tüm iletişim yollarına açık bulunduğumuzu belirtir, en derin sevgi ve saygılarımı sunarken, gerek bu yılki ihracat sezonumuzun rekorlar kırarak kendi rekorlarını yenilemesini, gelecek sezonki üretimimizin bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyor, en derin hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL