Güncel Yerel

Dokuzgöz Görele Belediyesi’ne Kiralandı

Görele Belediyesi ile Orman Genel Müdürlüğü arasında ilçenin en gözde yeri olan Dokuzgöz’ün A tipi mesire alanı olarak turizme kazandırılması için kiralama protokolü imzalandı.

Dokuzgöz Görele Belediyesi’ne Kiralandı

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve Tirebolu Orman İşletme Müdürü Ethem Kara arasında imzalanan protokolle Dokuzgöz 20 yıllığına Görele Belediyesine kiralandı.

Başkan Erener, yıllardır emek ve mesai harcadıkları Dokuzgöz’ün mesire alanı olarak tekrar halkın hizmetine sunacakları günlerin yakın olduğunu söyledi.

Dokuzgöz’ü turizm alanlarından biri haline gitmeye kararlı olduklarını belirten Başkan Erener, “Tam altı yıldır verdiğimiz meşakkatli yolda, var olan hukuk davalarını, mera ilan edilen alanın A tipi mesire alanına çevrilmesi, Bakanlıklar arası kullanım hakkı meselelerini, projelerin Cumhurbaşkanlığınca onaylanması gibi birçok meseleyi hallederek fiilen işleme geçmenin yolunu açtık. Dokuzgöz’ü Yap-İşlet-Devret modeli ile yapmayı hayal ettiğimiz konaklama alanları, restaurant, macera parkı, piknik yerleri ile bölgenin gözde turizm alanlarından birisi yapmaya kararlıyız. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL