Siyaset Yerel

Tığlı: “Dereli’nin Yolları Bir Bardak Suda Çöküyor.”

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı,” İktidarın Dereli’de yaptığı yeni yollar çöküyor.” dedi.

Tığlı: “Dereli’nin Yolları Bir Bardak Suda Çöküyor.”

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Bahar mevsiminde eriyen kar suları ve yağan yağmurların derelerimizin su seviyelerini yükseltmesi gayet normal bir durum. Normal olmayan, bu taşkınlara dayanabilecek, suyun yıkım gücünü tolere edebilecek yolların, duvarların ve köprülerin yapılmasıdır. Geçtiğimiz gece Dereli’de etkili olan yağışla birlikte eriyen karlar, Aksu Deresi’nde yeni bir felakete yol açmış ve yeni yapılan yollar yıkılmıştır” dedi.

Aksu Deresi’nin debisinin yükselmesi, Dereli Merkez Ulu Cami önündeki yeni yapılan yolun istinat duvarının çökmesiyle birlikte yolun tamamen kapandığını ifade eden Tığlı, “Şebinkarahisar yönüne doğru ulaşım durmuştur. Dereli Kızıltaş Köy yolu kapanmıştır. Daha ne kadar hasar var bunun etkileri ne oldu ya da ne olacak şimdilik bilmiyoruz” vurgusunu yaptı.

AKP İktidarı Şov Yapmak Yerine Sağlam Yol ve Köprü Yapsın

CHP’li Tığlı, “Yetkililerin tek yaptığı iş vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya davet etmek. Oysa 18 yy’da çalmadan, çırpmadan yapılan tarihi köprüye bakarak biraz ibret alsalar ve ayaklarına geçirdikleri çizmelerle iş makineleri üzerinde şov yapmaktan kurtulsalar, dereli halkının nasıl korku ve zor durumda olduğunu görecekler.” açıklamasını yaptı.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Bugün yaşanan bu tablodan sonra bu rezilliği, bu kepazeliği müteahhitleriniz için yeni rant fırsatı olarak mı değerlendireceksiniz? diye iktidarın temsilcilerine seslenirken, Cumhurbaşkanına da “birkaç ay önce açtığınız yol çöktü, acaba yenisi tamamlanıp yeni bir açılış ile şov yapmayı mı düşünüyorsunuz?” diye sordu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL