Güncel Siyaset

Başkan Çelik; “Demokrasi Çıtası Yükseltilecek”

İYİ Parti Bulancak İlçe Başkanı Nesim Çelik, Cumhuriyet tarihinin 6 Muhalefet Partisi “tek adam rejimi” diye eleştirdiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönüş için aylar süren çalışmasını kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Çelik; “Demokrasi Çıtası Yükseltilecek”

6 liderin imzaladığı metinde Türkiye’yi geleceğe taşıyacak sistem yer alıyor diyen Başkan Çelik şunları kaydetti; “Türkiye’nin yıllardır görmeyi umut ettiği tarihi bir çalışma için bir araya geldiler.” ifadesini kullandı.

Toplantıda sistemin demokratikleşme ile ilgili adımlarının açıklandığını vurgulayan Başkan Çelik; “Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin içtihatları gereğince şiddete teşvik, nefret söylemi ya da kişilik haklarına saldırı durumları dışında sınırlandırılmayacaktır. İnternet mevzuatını, uluslararası standartlara uygun olarak ifade özgürlüğünü kısıtlamayacak ve kişilik haklarını ihlal etmeyecek şekilde yeniden düzenlenecek. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına ilişkin mevzuatı, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları ışığında yeniden düzenleyecek bu hakla ilgili bildirim uygulamasının idare tarafından keyfi şekilde kullanılmasını engelleyeceğiz. Tüm karar alma mekanizmalarında kadın erkek eşitliğini sağlamayı ve korumayı öncelikle bir devlet politikası haline getireceğiz.” ifadelerinde bulundu.

 

Haber: Cemalettin Tiryaki- Ayşenur Aydın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL