Güncel Siyaset

“Cumhurbaşkanı 7 Yıllığına Bir Kez Seçilecek”

İYİ Parti Bulancak İlçe Başkanı Nesim Çelik, 6 muhalefet partisinin birlikte hazırladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in farklı olarak çözümler önerdiği düzeyde hazırlandığı belirtti.

“Cumhurbaşkanı 7 Yıllığına Bir Kez Seçilecek”

Başkan Çelik, konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin ” Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasıyla ilgili bilgi verdi. Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu şartların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden kaynaklanan yönetim sorunlarının bir sonucu olduğunu savunan Çelik, hükümetin ülkeyi denetlenmeden yönetmek istediğini ileri sürdü. Denetlenmeyen bir iktidarın olduğu ülkede demokrasiden bahsedilemeyeceğini, Türkiye’nin mevcut sistemle bir çaresizliğin içine sokulduğunu öne süren Çelik, buna karşı 6 Muhalefet partisinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem üzerinde çalıştığını belirtti.

Başkan Çelik: ” Güçlendirilmiş bir parlamenter sistem olarak çözümlerini Türkiye’ye sunuyor. Bu sistem eski parlamenter sistemin hem mevzuattaki eksikleri ve yanlışlardan hem de Türkiye siyasetinin yaşattığı acıların bize öğrettiklerinden aldığımız derslerde de oluşturduğumuz yepyeni güçlü bir parlamenter sistem” olduğunu ifade etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL