Köşe Yazısı

ÇOCUK İSTİSMARLARI SON BULSUN.!

Ülke gündemimiz yine oldukça hareketli ve yine bir skandalla karşı karşıyayız! Sosyal medyada büyük yankı uyandıran olay herkesin tepkisine neden oldu. İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in..

ÇOCUK İSTİSMARLARI SON BULSUN.!

Ülke gündemimiz yine oldukça hareketli ve yine bir skandalla karşı karşıyayız! Sosyal medyada büyük yankı uyandıran olay herkesin tepkisine neden oldu. İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi henüz altı yaşında dini nikahla evlendirdiği ve çocuğun cinsel istismara uğradığının ortaya çıktı. Söz konusu skandal TBMM Genel Kurulu’nda da tartışmalara neden oldu. Böylesine çirkin bir olayı kınıyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek bir suçtur. Artık “ÇOCUK İSTİSMARLARI SON BULSUN!”

 

İNSAN HAKLARI GÜNÜ, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948’den bu yana her 10 Aralık’ta kutlanan gündür. II. Dünya Savaşı’ndan sonra dünyadaki devletler bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda birleştiler. Yarın 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde, ırk, renk, din, cinsiyet, dil, siyasi veya diğer görüşler, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğum gibi diğer statüler sebebiyle ayrım gözetmeksizin bilinçli bir şekilde yaşamalıyız. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi bizi güçlendirir. Her birimiz birbirimizin haklarını savunabiliriz. Günlük yaşantılarımızda, bizi koruyan ve bizi birbirimize yakınlaştıran hakları savunmak ve teşvik etmek için harekete geçebiliriz. Sonuçta; bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar.

 

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. YILMAZ CAN’ın basın toplantısına katıldım. Öncellikle kesin ifade ettiği SİYASETTE bulamayacağını, üniversitede siyaseti kullanmadığını ifade etti. Kendilerinin bu ifadesi benim takdirimi kazanmış olup çok açık ve net bir şekilde yaptıklarını ve de yapacaklarını gösterdi. Benim tek üzüntüm FİSKOBİRLİK’in üniversitemize hiçbir desteği olmayışı FİSKOBİRLİK de, Giresun Üniversitesi de GİRESUNLULARIN. Hz. Ali’nin dediği gibi “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” Atatürk’ün dediği “Toplumun düşmanı CEHALET, cehaletin düşmanı ÖĞRETMENLERDİR.” Giresun Üniversitesi’ni KUTLARIM.

 

Pazarsuyu Yıldız Spor Kulübü çalışmalarına devam ediyor. Ligdeki ilk galibiyetini alan Pazarsuyu Yıldız Spor Kulübü’nde antrenmanlar keyifli ve neşeli geçiyor. Umarım bu hafta sonu takımımız galip gelerek ligdeki çıkışını sürdürür.

 

SAYGILARIMLA

Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim.

SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4258’inci günü…

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL