Köşe Yazısı

ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE SON.!

Bugün, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü… Yoksulluk, yoksunluk, sosyal hizmetlere erişimde güçlük, demografik ve sosyolojik dezavantajlar nedeniyle çocuklar okula gidemiyor. Atölyelerde, tarlalarda, imalathanelerde ve sokaklarda zorunlu olarak..

ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE SON.!

Bugün, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü… Yoksulluk, yoksunluk, sosyal hizmetlere erişimde güçlük, demografik ve sosyolojik dezavantajlar nedeniyle çocuklar okula gidemiyor. Atölyelerde, tarlalarda, imalathanelerde ve sokaklarda zorunlu olarak işçilik yapıyor. Pek çoğu kayıt dışı istihdam ediliyor, sosyal güvenlikten ve eğitim imkanlarından yoksun yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Göçmen/mülteci çocuk işçiler düşük ücretlere, uzun sürelerle çalışmak zorunda kalmaktadır. Türkiye, 2017 – 2023 yıllarını kapsayan Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı kapsamında çocukların sokakta çalışması, küçük ve orta ölçekli işletmelerde ağır ve tehlikeli işlerde çalışması ve tarımda aile işleri dışında ücret karşılığı gezici ve geçici tarım işlerinde çalışmasını 2023 yılına kadar sona erdirmek üzere taahhütte bulunmuştu. Hedef, çocuk işçiliğinin en kötü biçimlerini ortadan kaldırmak. Önemli bir gün olan; Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’ndeki en öncelikli isteğimiz “ÇOCUK İŞÇİLİĞİN YASAKLANMASIDIR”! Yoksullukla, savaşla, kötü çalışma, barınma, beslenme koşullarında yaşamak zorunda kalan çocuklara yaşanabilir bir dünya borcumuz olduğunun farkındayız. ÇOCUK İŞÇİLİĞİ ÖNLENMELİDİR.

Bulancak Kaymakamı “ÜNAL KOÇ” çocuk işçiliğinin son derece hassas bir konu olduğunu ve bu çocukların işçi olarak kullanılmasına karşı olduğunu fakat Ailelerine de bu konuda destek vermek gayretinde olduğunu belirterek yardımcı olacaklarını ifade ediyor.

Giresun’da fındık hasadına sahil kesimde 14 Ağustos, orta kesimde 21 Ağustos ve yüksek kesimde 26 Ağustos’ta başlanacağını belirtilmişti. Ancak bu tarihlerden önce fındık ürünümüz tam olgunlaşmadan aceleyle toplanıyor. Bu durum fındıkta randıman düşüklüğüne sebebiyet vermektedir. Vatandaşlarımız bu konuda daha hassas davranmalı erken hasattan uzak durmalıdır. Yerden toplamak da en doğru tekniklerden. Bu şekilde fındıkta verim ve randıman kaybına mahal vermemiş oluruz. Bu sezon üreticilere bereketli olsun inşallah…

Giresunspor, bu hafta deplasmanda Galatasaray ile mücadele edecek. Başkanımız Hakan Karaahmet 5 oyuncu daha transfer edileceğini söyledi. İlk hafta evimiz de iyi mücadele ettik. Yenilmemize rağmen 2 güzel gol attık. Takıma yapılacak yeni takviyelerle daha iyi noktalara geleceğimizi düşünüyorum. Bulancakspor’da sessizlik devam ediyor. Yönetimin olmamasından dolayı takım kurulamıyor. Rakiplerimiz hazırlık çalışmalarına başlamışken biz Bulancakspor’u sahipsiz bırakıyoruz. Giresunspor’umuza ve Bulancakspor’umuza Başarılar Dilerim.

 

SAYGILARIMLA

Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim

SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4139’uncu Günü…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL