Köşe Yazısı

YİNE KADIN CİNAYETİ

İYİ Haftalar…
Gün geçmiyor ki kötü haberler duymayalım. Dün komşu ilimiz Ordu’da yaşanan kadın cinayeti tüylerimizi ürpertti yine. 2022 yılının Ocak ayından itibaren ülkemizde 85 kadın, cinayete kurban gitti.

YİNE KADIN CİNAYETİ

Cinayetler ülkenin dört bir tarafına yayılmış durumda. Coğrafyası yok. Bir ülkenin kalkınmışlık düzeyini ölçmek için insanlarının nasıl öldüğüne bakmak gerekir. Türkiye, yaşam kalitesinden insani değerleri özümsemeye kadar pek çok alanda giderek erozyona uğruyor. En somut adım İstanbul Sözleşmesi. Türkiye’nin kendi ayıbı olan kadın cinayetlerini önlemek için attığı ve uluslararası kamuoyunu da ortak ettiği bu adım, gelinen noktada tartışmalı hale geldiyse başka neden söz edebiliriz ki!

Siyasette seçim kanunundaki değişikliklerde seçim barajı %7’ye indirildi ve yeni sistem açıklandı. Bildiğim kadarıyla bu sistem palamenter sistemede uymuyor ve anladığım kadarıyla “Bal tutan, parmağını yalar” misali olacak. Bu seçim çok zorlu geçecek. Hak eden kazansın.

Son zamanlarda koronavirüs vakaları günden güne azalıyor… Bu durumun insanları hem önlemlerden hem de aşı dozlarından uzaklaştırıyor. Vatandaşlarımız ‘Önümüz yaz virüs yok olup gider’ düşüncesi içerisinde ama doğru bir yaklaşım değil. Hastalığa aşısız yakalandığımız zaman hangi mutasyon olursa olsun hastalık olumsuz bir seyir izliyor. Hatırlatma dozlarımızı ihmal etmeyelim. Aşı hâlâ en büyük silahımız. Lütfen MASKE- MESAFE ve TEMİZLİK kurallarına uyalım.

Giresunspor için kritik karşılaşmalar başlıyor. Bu maçların telafisi olmayacak. 2 Nisan’da evimizde Sivasspor’u ağırlayacağız. Evimiz de puan kaybetmememiz lazım. Altay’da Antaltaspor deplasmanına gidiyor. Altay ile aramızda 6 puan farkı bulunuyor. Bizim galip, Altay’ın da kaybetmesi durumunda puan farkını 9’a çıkarabiliriz. Bulancakspor ikinci yarıda sergilemiş olduğu başarılı grafiği devam ettirmek istiyor. 27 Mart’ta Ulubey Belediyespor deplasmanına gidiyoruz. 30 Mart’ta da Eynesil Belediyespor ile deplasmanda mücadele edeceğiz. Giresunspor’umuza ve Bulancakspor’umuza Başarılar Dilerim.

 

SAYGILARIMLA…
Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…
SAVAŞ’ımın Yokluğunun 3998’nci Günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL