Güncel SonDakika Yerel

Çığ, Fırtına, Yağmur ve Sağanak Yağışlara Dikkat!

Giresun Valiliği, vatandaşları çığ, fırtına, yağmur ve sağanak yağışlara karşı uyardı.

Çığ, Fırtına, Yağmur ve Sağanak Yağışlara Dikkat!

Valilik, Doğu Karadeniz’de; İç kesimlerde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ, kıyı bölgelerinde yağmur ve sağanak yağış beklenirken, rüzgârın ise batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiğini belirtti.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda; “Ülkemizin bugünden (07.03.2022) itibaren batı bölgelerimizden başlamak üzere yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk hava nedeniyle, hafta boyunca azalarak kuzey, iç ve batı bölgelerde, hafta sonunda ise yurt genelinde mevsim normallerinin 6 ilâ 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlaması beklenen yağışların, hafta ortasından itibaren kuzey ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güney kesimlerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’de rüzgarın yarın (08.03.2022 Salı) ilk saatlerden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın Salı günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL