Yerel

“Çiçek Vermek Ne Zamandan Beri Suç Sayılmaya Başlandı?”

Hürriyetçi Eğitim-Sen Giresun Şube Başkanı Tekin Akdağ, “Hür ve Eleştirel düşünceyi özümsemiş, çok sesliliğe saygıyı garanti altına alan, “Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür” anlayışla bağımsız sendikacılık faaliyetleri yapmayı zorunlu ve vazgeçilmez bir ilke olarak kabul eden Hürriyetçi Eğitim Sen, haksızlığa hukuksuzluğa uğrayan üyelerinin, kimlik, cinsiyet siyasi görüşüne bakmaksızın bugün ve bundan sonrada yanında durmaya devam edecektir” dedi.

“Çiçek Vermek Ne Zamandan Beri Suç Sayılmaya Başlandı?”

Akdağ yaptığı basın açıklamasında, Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni aynı zamanda sendika üyeleri Mustafa Dizdar’ın onlara göre suç olmayan ancak Piraziz İlçe Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürüne göre suç sayılan bir davranıştan dolayı iki kez cezalandırıldığını kaydetti.
Cezanın art niyetli olduğunu düşündüklerini belirten Akdağ, öğretmen Mustafa Dizdar’ın örnek kişiliğiyle, çalışkanlığıyla okulunda sevilen sayılan bir şahsiyet olduğunu, dosyasında bu zamana kadar almış olduğu bir cezası bulunmadığını, öğretmenin aynı zamanda 2009 yılından 2021 yılına kadar 14 projede yer aldığının altını çizdi.
Mustafa Dizdar’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çiçek takdim ettiği için ceza aldığını hatırlatan Akdağ şunları kaydetti; “Çiçek vermek ne zamandan beri suç sayılmaya başlandı? Sayın Meral Akşener Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçlu birisi midir ki, kendisine çiçek vermek suç sayılıyor? Siyasi bir şahsiyete çiçek vermek siyaset yapmak mıdır? Eğer öyleyse Giresun ilinde görev yapan başta Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri bazı ilçe milli eğitim müdürleri olmak üzere çoğu okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmen bu suçu işlemişler midir? Siyasileri Piraziz İlçe sınırında karşılamaya gidenler, okuldaki öğrencileri miting alanlarına götürenler, öğretmenlere ve memurlara siyasi parti mitingine katılmaları için yazı gönderenler ve bu mitinglere katılanlar siyasi parti faaliyetine katılmış oluyorlar mı? Bu cezayı verenlerin bunlar için neler yaptığını çok merak ediyoruz. Hürriyetçi Eğitim Sen’in yetki ve faaliyetlerinden birisi de “Kamu görevlilerine grev ve siyaseti yasaklayan düzenlemeleri sona erdirecek çalışmalar yapmayı amaçlar. Ancak hiçbir siyasal parti ve kuruluşla organik ilişkiye girmez“ şeklindedir. Bize göre bir siyasi parti liderine çiçek vermek suç değildir. Bundan sonra herhangi bir siyasi parti liderine ya da siyasetçiye çiçek verme, resim çekilme gibi davranışlarda bulunan kamu görevlileri de bir suç işlemiş olmayacaklardır. Bu gibi bir durumla karşılaşacak olan eğitim çalışanlarının yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. Ayrıca Giresun ilinde hangi yöneticilerin siyaset yaptığı herkesçe bilinmektedir..
Sayın Mustafa Dizdar’ a vermiş olduğunuz bu cezalar unutmayın bundan sonra örnek alınacak bir kriter olacaktır. Sayın Mustafa Dizdar’ a her türlü hukuki desteği vererek yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Adalete olan güvenimiz tamdır. Adalet er ya da geç tecelli edecektir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL