Siyaset Yerel

CHP’li YILMAZ’dan Zeytinlik Projesi İle İlgili Soru Önergesi

CHP Giresun İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, “Zeytinlik Semti Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi” ile ilgili sözlü soru önergesi verdi.

CHP’li YILMAZ’dan Zeytinlik Projesi İle İlgili  Soru Önergesi

CHP’li Yılmaz; “Tamamı “Zeytinlik Semti Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi” olarak geçen 1. ve 2. etabında 33 tarihi bina restorasyonu 6 bina cephe iyileştirmesi, Yol ve bahçe iyileştirmesi, taş döşemesi ve çocuk parkı yapılmış ve bu görüntüsü ile Marsilya benzediği yönünde çok büyük övgüler almıştır bu proje. Ben de bir Giresunlu olarak bu projeye emek verenlere teşekkür ederim.
Ancak projenin bizi ilgilendiren tarafı, Giresun Çınarlar Mahallesindeki Zeytinlik semtindeki tarihi evlerin onarılması için Giresun İl Özel İdaresine İller Bankası Kaynaklı hibe ödeneği ayrılmış ve bu ödenekle 9 adet evin dış kaplama, restorasyon ve onarımının yapılması kararlaştırılmış. Bununla ilgili de geçen yıl Ekim ayında ihaleye çıkılmış ve kazanan firmaya iş teslim edilmiştir.
Şimdilerde bu proje ile ilgili çok konuşulan bazı konuları, İl Özel İdaremizin şeffaflığı ve hesap verebilirliği adına sözlü soru önergesi ile sorarak, cevaplarını idareden istiyorum.
1.Bir Milletvekili danışmanının, yakın tarihte satın aldığı bir evin, bu projeye dahil olduğu doğru mudur?
2.Bu söz konusu 9 Ev kimlerin ve onarılması için kim ? Nasıl belirlemiştir bu evleri? Belirlenen evlerin kriteri nedir? Siyasi bir kayırma var mıdır?
3.İhaleden önce Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Kurulundan izin alınmış mıdır? Yoksa bu ihale izin alınmadan mı yapılmıştır?
4.İhale neden Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bütçesinden yapılmamıştır?
5.İhalede yaklaşık maliyetin yarısını veren bir firmaya bu iş nasıl verilmiştir.?
6.İşin tamamlanma süresi ne zamandır? 18.10.2021 yılında sözleşmesi yapılan bu iş hangi aşamadadır.?” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL