Güncel

CHP’Lİ Tığlı: “Kader Değil, İradesiz Yönetimin Aczi”

CHP Milletvekili Necati Tığlı; “Bu ilçelerimizin çevresinde yer alan iller ve ilçeler en modern ulaşım altyapısına kavuşturulmuşken Çamoluk ve Alucra’nın yaşadığı sizce kader midir?” diye sordu.

CHP’Lİ Tığlı: “Kader Değil, İradesiz Yönetimin Aczi”

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, iktidarın bir türlü gündemine almadığı Çamoluk-Alucra yolunu tekrar gündeme taşıyarak TBMM Genel Kurulunda dile getirdi. Yaptığı konuşmada kış aylarında Çamoluk’tan Giresun’a 6-7 saatte ulaşılırken aynı sürede Çamoluk’tan Ankara’ya da ulaşılabildiğini” söyledi.

Milletvekili Necati Tığlı; Alucra ve Çamoluk ilçeleri birbirine komşu, Giresun’a en uzak iki ilçedir. Giresun’dan Çamoluk ilçemize yaklaşık 170 kilometre olan yol 3-4 saatlik seyahati gerektirmektedir. Kışın Çamoluk ilçeden Giresun’a 6-7 saatte ulaşabilecek vatandaşın, aynı sürede Ankara’ya ulaşabilmektedir. 1977 yılında kara yolları ağına alınan 27 kilometrelik bu yol yapılan iyileştirmeler dışında o zamanki hâliyle kalmıştır” dedi.

22.07.2001 tarihinde bu 2 ilçede ziyareti sırasında yolun hâlini gören Sayın Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara “Bak, şu yolumuzu gördüm. Şimdi, Alucra’dan buraya gelirken kaderimiz mi bizim bu yollarda yürümek, bu yollarda araba kullanmak, sürmek? Soruyorum size: Ne bu? Bu iradesizliktir. Bu yönetim âcizdir, bunların hepsi yapılacak” diye seslendiğini hatırlatan CHP’li Tığlı, “yirmi yıldır 2 ilçemizde hiçbir seçimde AKP desteği yüzde 80’in altına inmemiş, bazen yüzde 90’ları bile aşmıştır. Bu ilçelerimizin çevresinde yer alan iller ve ilçeler en modern ulaşım altyapısına kavuşturulmuşken Çamoluk ve Alucra’nın yaşadığı sizce kader midir?” diye sordu.

Tığlı, Alucra – Çamoluk yolunun durumuna ilişkin daha önce 2 soru önergesi verdiğini basın açıklaması yaptığını hatırlatırken “20 yıllık AKP iktidarının en çok övündüğü alan ulaşım alanı değil miydi” diye sordu.

 “Giresun’a Gitmek İçin Önce Gümüşhane’ye Gidiyorsun”

Alucra ve Çamoluk İlçeleri arasında yol, keskin virajlı, dik rampalı, uçurumlar olan dar bir yol, özellikle kışın sert geçtiği bir bölgede yol açık olsa bile bu yolda kamyon otobüs ve tır gibi ağır vasıta araçların seyahat etme şansı yok diye sözlerine devam eden Tığlı, “günümüz teknolojisinin sunduğu imkânlar ile karşılaştırılamayacak kadar ilkel bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. Maalesef iki komşu ilçe bu yolu kullanarak birbiriyle buluşamıyor. Sanırsın iki farklı ilin, iki farklı ilçeleri. AKP’liler devlet yöneticileri de bu yolu kullanamıyor” dedi.

 “Alucra – Çamoluk Yolunda Yapılan Tek İş Tabela ve Levha Konulması”

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Biz ilgili bakanlıklara Alucra – Çamoluk Karayolu için 2001 yılından bu yana ne kadar ödenek aktardınız? Aktarılan ödenek nasıl kullanıldı? Yol güzergâhında hangi çalışmaları yürütüyorsunuz? Ortada kullanılabilir bir yol yok, bu haliyle kullanılamıyor? 1979 yılı standartları yetmiyor, araçlar gelişti, teknoloji büyüdü, daha hızlı seyahat ediliyor, koca araçlar, tırlar, otobüsler bu yolda seyahat edemiyor yolun genişletilmesi, virajların kullanılabilir hale getirilmesi gerekmez mi? Diye sorular yöneltiyoruz. Bize gelen cevap tabela yaptık, levha koyduk şeklinde trajikomedilerle dolu iki satır yazı oluyor” ifadelerini kullandı.

 “Kamuda İşi Olan Giresun yerine Ankara ya da Gümüşhane’ye Gidebilir”

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “İlçenin güneyinde Sivas, Kayseri, Erzincan ve Ankara’ya ulaşım sağlanan yollara bir bakın. Mesela Giresun Merkezde bir işin var ve gitmeye de mecbur değilsin, aynı işi başka il de de halledebiliyorsun dur biraz da hava alayım, değişiklik olsun dersen Ankara’ya gitmen daha mantıklı. Yok orası Giresun’a gitmek kadar uzak, çok yakıt masrafım olur dersen, daha yakın bir ilimiz olan Gümüşhane’ye git orası da mantıklı. Bu yollarda Binali Yıldırım, İsmet Yılmaz faktörü var, modern, insana yaraşır. Bu ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın talihsizliği Giresun’un ilçeleri olması mı? 9 Mayıs1990 tarihinde TBMM’de alınan kararla halkoylamasıyla Giresun’a mı Gümüşhane’ye mi bağlanmak istersin diye sorduğunuz Çamoluk’un Giresun kararı mı tüm günahı. Bunun cezasını mı ödetiyorsunuz? Öyle ya kendi yolunu, Arda Yolunu kullanamadığı için Gümüşhane Şiran’a gidip oradan Giresun’a ulaşmaya çalışan vatandaşa yapılan eziyetin mantıklı başkaca bir izahını bulamıyorum. Burada haksızlık var AKP’ye % 90 oy vermiş, bize oy vermemiş varsın hiç vermesin, bu adil değil, biz hakkını savunacağız elbette” diyerek konuşmasına son verdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL