Yerel

CHP’li Bektaş Giresun’un 101.Yılını Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Merkez İlçe Başkanı Av. Murat BEKTAŞ, Giresun’un 101.yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

CHP’li Bektaş Giresun’un 101.Yılını Kutladı

Başkan BEKTAŞ mesajında; “Giresun Müstakil Livası Teşkiline Dair Kanun” bundan tam 101 yıl önce 4 Nisan 1921 tarihinde Resmi Gazete’de (Ceride-i Resmiyye) yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Kurtuluş mücadelesini yürüten ve Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin idari yönden de çalışmalarını aynı özenle yürüttüğünü gösteren bu karar, aynı zamanda ilimizin ne kadar değerli olduğunu da göstermiştir.
Bu karar sonucunda Giresun şehrimiz Topal Osman, Hüseyin Avni Bey ve tüm Giresun Gönüllülerinin cephedeki kahramanlıklarının yanında 11 Ağustos 1923’te çalışmaya başlayan II. Mecliste 5 milletvekili ile temsil edilerek Cumhuriyet’in ilanına siyasi yönden de katkıda bulunmuştur.
Tarihi milattan önceye dayanan, unutulmayacak kadar güzel ve kadim şehrimizin Cumhuriyet dönemindeki il statüsüne eşdeğer bağımsız bir statü kazandığı bu özel gününü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL