Güncel

CHP’li Başkan Bilge; “Keşap Turizm Fakültesi İhmale Kurban Gitmiştir!”

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Fikri Bilge, Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi’nde çıkan yangında ihmalin olduğunu iddia etti.

CHP’li Başkan Bilge; “Keşap Turizm Fakültesi İhmale Kurban Gitmiştir!”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP’li Bilge; “Bu kadar ihmale pes diyorum. Yazıktır günahtır, milletin parasıyla yapılmış bina göz göre göre yakılmıştır. Sorumlular hakkında kamuya verilen zarardan dolayı derhal soruşturma başlatılmalıdır.
Sabah 9.30 da başlayan yangına ilk müdahale tam 61 dakika sonra güya yapılıyor,12.30 civarlarında Giresun Belediyesi’nin yükseklik açısından yeterli olmayan itfaiyesi geliyor hiç bir müdahalede bulunamıyor, sonra bir İtfaiye daha geliyor suyu bitiyor, akşam saat 16.00 da Trabzon ve Ordu itfaiyelerinin müdahaleleri ile yangın söndürülüyor. Bu utanç Giresun Belediyesine ve itfaiye birimine fazlası ile yeter. İtfaiye müdürü siyasetle uğraşacağına işiyle ilgilense bu üzücü durumla karşılaşılmayacağını gözlemliyoruz.
Diğer tarafta Yangın merdiveninin olduğu alan tamamen yanmış, bu nasıl bir imalat, nasıl bir kontrol, müteahhit firma hiç mi denetlenmedi? İçeride öğrencilerimiz bulunsaydı hepsi dumandan boğularak ölecekti. Tek tesellimiz can kaybı olmamasıdır.
Yangın süreci dakika dakika kaydedilmiştir. Yangın başladığından 61 dakika sonra olay yerine gelen Keşap İtfaiyesinin gaz maskesi olmadığı için çatıya sıçrayan yangına müdahalesinin olamadığı söyleniyor, şaka gibi.
Başta Valilik, Rektörlük, Keşap Kaymakamlığı, Giresun Belediyesi olmak üzere yetkililerden açıklama yapılmasını ve sorumlular hakkında derhal soruşturma başlatılmasını bekliyoruz. Yargı sürecinin yakinen takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL