Siyaset Yerel

CHP’den Espiye’de Bulunan Bakır İşletmesine Tepki!

CHP Giresun İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş adlı firmasının Espiye’de doğa katliamları yaptığını, halkın sağlığını ve güvenliğini tehdit eden madencilik faaliyetlerinin artık pes dedirtecek boyutlara ulaştığını söyledi.

CHP’den Espiye’de Bulunan Bakır İşletmesine Tepki!

CHP Giresun İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Uzun süredir zaman zaman işletme bölgesinin yakınından geçen ve Gelivera deresine bağlanarak kısa bir mesafede Karadeniz ile buluşan Kızıldere’nin sularının renk değiştirmesi ile kirlenme ve tehdit ayyuka çıkmıştı. Çok yakında yine işletmenin bulunduğu Şahinyuva Köyünde Şirket, araziye çok büyük miktarda madenden arta kalan pasa yığmış, yine kullanmış olduğu suyu gelişi güzel araziye verdikleri için de geniş çaplı büyük bir heyelana sebep olmuştur. Heyelanın etkilediği alan yaklaşık 8 Km’dir.
Özellikle heyelan ile birlikte, yeraltı suları, ağır metaller ile kirlenen Kızıldere ile denize ulaşarak başta balık ve midye gibi deniz ürünleri ile de halkımızın sağlığı da çok büyük tehdit altındadır.
CHP İl Genel Meclisi Grubu ve Espiye İlçe Örgütümüz ile birlikte pek çok kez bu bölgede Sosyal Medya üzerinden canlı yayın, basın toplantıları ve basın açıklamaları gerçekleştirdik. İl Genel Meclisimizde konuyu gündeme taşıyarak halkımızı ve başta Giresun Valiliğimiz, İl Çevre Müdürlüğümüz, Espiye Kaymakamlığımız olmak üzere tüm devlet kuruluşlarımızı kaç kez göreve
davet ettik. Bölgedeki köylülerimiz bahçelerinde çalışmaktan ve can güvenliklerinden kaygı duyduklarını ifade etmektedirler. Özellikle son günlerde madenin açık ocak ve patlatma sonrası kürüme yöntemi ile çıkarıldığı Kızılkaya bölgesinde, yamaçlardan, tonlarca kaya yuvarlanması, yine patlatmalar nedeniyle, evleri çatlayan hatta yarılan insanların ve hayvanların can güvenlikleri kalmamıştır. Artık birileri bu şirkete dur demek zorundadır. Yeter artık diyoruz.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL