Köşe Yazısı

CEHALETİN KARŞISINDA ÖĞRETMEN OLMAK

Öğretmenlerimiz; aydınlık yüzleri şefkatli elleri içten ve samimi sevgileriyle bizlere her daim rehber olmuşlardır. Hayatımızın başlangıç noktasından itibaren bizlere güç, yoldaş, bildiği doğruları aktaran ve hayatımızı şekillendiren önder olmuşlardır. Bu..

CEHALETİN KARŞISINDA ÖĞRETMEN OLMAK

Öğretmenlerimiz; aydınlık yüzleri şefkatli elleri içten ve samimi sevgileriyle bizlere her daim rehber olmuşlardır. Hayatımızın başlangıç noktasından itibaren bizlere güç, yoldaş, bildiği doğruları aktaran ve hayatımızı şekillendiren önder olmuşlardır.

Bu ülkeye aydınlık, donanımlı ve cumhuriyetçi gençler yetiştirmek adına, canlarından olmak pahasına bedel ödeyen öğretmenlerimiz. Genç yaşlarında meslek aşkına, vatan ve öğrencileri aşkına canlarını genç yaşlarında feda eden öğretmenlerimiz. Hepsi gençliğinin baharında, ülkenin dört bir yanındaki öğrencileri, geleceğe en güzel şekilde hazırlamak için görevlerini yapmaya gittikleri şehirlerde katledildiler şehit oldular.

Fehmi Kubilay, öğretmen ve asteğmendi. Mustafa Kemal’in hem silahlı hem kalemli neferiydi. Şeriat yanlılarının hedefi oldu İzmir Menemende, cehalet tellalları kafasını kestiklerinde 26 yaşındaydı.

Neşe Alten 1972 doğumluydu. Tayini çıktığında “Bayrağımın dalgalandığı her yere giderim” demişti. 26 Ekim 1993, daha 25 günlük öğretmendi. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinin Çavuşlu köyünde önce babasını gözlerinin önünde öldürdüler. Sonra da kendisine bir süre işkence edip kurşuna dizdiler. Neşe öğretmen işkenceyle ve kurşunla katledildiğinde daha 21 yaşındaydı.

Mustafa Çağlar, 1988’de, Tunceli Mazgirt’e bağlı Akviran köyünde, okulu Türk bayraklarıyla süsleyerek öğrencileriyle 23 Nisan’ı kutladığı için, gece lojmana gelen PKK’lılar tarafından eşinin gözleri önünde katledildiğinde henüz 29 yaşındaydı.

Gönlümüzdeki başka bir sızı da Necmettin Öğretmen. Necmettin Yılmaz, 1994 doğumluydu. Tayini Şanlıurfa Siverek’in Çiftçibaşı köyünde görev yapıyordu. Temmuz 2017 tarihinde teröristler Tunceli Pülümür yolunda önünü kesti, arabasını yaktılar. Haftalar sonra cansız bedeni Pülümür deresinde bulundu. Cesedini Pülümür deresine attıklarında daha 23 yaşındaydı.

Şenay Aybüke 2016’da Batman’ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atandı. Aynı zamanda izci lideriydi. Öğretmen olduğunu öğrendiğinde “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” sevincini kendisiyle böyle paylaşmıştı. 9 Haziran 2017’de Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik PKK saldırısında, karne dağıttıktan sonra evine gittiği sırada yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Eğitim aşkı ile şehit olduğunda daha 22 yaşındaydı.

Mustafa Fehmi Kubilay, Neşe Alten, Mustafa Çağlar, Şenay Aybüke ve Necmettin Yılmaz öğretmenlerimiz gibi bu uğurda şehit olan eğitim neferlerimizden ve değerlerimizden sadece birkaçı. Bunca şeye rağmen halen terör örgütüne ve uzantılarına net duramayan, ılımlı yaklaşan kim varsa, hayatının baharında şehit olan öğretmenlerimizin son fotoğraflarını gösterin onlara. Bilim ışığında gençler yetiştiren aydınlık, laik ve Atatürkçü öğretmenlerimizin kafasını kesen, yok etmeye çalışan cahil kesime örnek olarak binlerce cumhuriyet sevdalısı öğretmenlerimizi örnek gösterin.

Türkiye Cumhuriyet’in kuruluşunda ve devamında güzel yürekli öğretmenlerimizin canı var, kanı var, ödediği bedel var. Esas düşmanın cehalet olduğu yerde Mustafa Kemal’in; öncelikli ordusu eğitim ordusudur. Bu ordunun gönüllü neferi olan ve cehalete kalem çatan herkese selam olsun. Bu uğurda hayatını kaybeden canlarımızın mekânı cennet olsun. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.
Sağlıcakla…
Damga gazetesinden alıntıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL