Spor

Cansu Bektaş’tan 3. Dünya Şampiyonluğu

Cansu Bektaş üst üste 3.Dünya Şampiyonu oldu. 2019 yılında Yıldızlar Dünya Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu ve 4 dalda Avrupa rekoru bulunmaktadır. 2021 ve 2022 yıllarında Gençler Dünya Şampiyonluğu kazanmıştır.

Cansu Bektaş’tan 3. Dünya Şampiyonluğu

Cansu Bektaş, Dünya Şampiyonalarında toplamda 7 Altın ve 1 Gümüş madalya kazandı. Avrupa Şampiyonluklarında ise toplam da 3 Altın madalya kazanmıştır.

2022 Dünya Gençler Halter Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden Giresunlu Milli Sporcu Cansu Bektaş 45 kilo kadınlarda, Silkmede 85 kilo ile altın, koparmada 65 kilo ve toplamda 150 kiloluk derecesiyle gümüş madalya elde ederek üst üste 3. Kez Dünya Şampiyonu oldu.

“Çok Gurur Vericiydi, Çok Duygulandım”

İstiklal Marşımızı okutmanın mutluluğunu ve  gururunu yaşadığının altını çizen Şampiyon Sporcu Cansu Bektaş: “Çok gurur vericiydi,çok duygulandım. Uzun bir kamp döneminden geçtik. Ondan öncesinde bir sakatlık yaşadım. Ama en iyi şekilde hazırlandım. Gelen her başarının arkasında çok büyük emekler var. Bana destek veren herkese teşekkür ederim. İnşallah önümüzdeki müsabakalarda da en iyi şekilde derece elde edeceğim. En büyük hayalim kız kardeşimle birlikte aynı kürsüye çıkmak. Aysu Bektaş’ta Avrupa ikincisidir. Birlikte Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.” dedi.

“Ülkemizi En İyi Şekilde Temsil Etmeye Devam Edeceğiz”

Şampiyon Cansu Bektaş’ın Şampiyon Antrenörü Ömer Has: “Ülkemiz adına çok mutlu ve gururluyum. Sporcumuz 3.kez üst üste Dünya şampiyonu oldu. Bize böylesine güzel bir gurur yaşattığı için sporcum Cansu Bektaş’a teşekkür ediyorum. Önümüzde Büyükler Avrupa Şampiyonası, Akdeniz Oyunları, İslam Oyunları, Gençler Avrupa Şampiyonası ve  Büyükler Dünya Şampiyonası bulunmaktadır. Bu müsabakalarda Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Yarışmalara hazırlıklarımız devam edecektir. Türk Bayrağını dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı okutmak için elimizden geleni yapacağız.”  ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL