Yerel

Çanakkale Şehitleri Dualarla Anıldı

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yılı dolayısıyla KYK Seyyid Vakkas Erkek Öğrenci Yurdu’nda program düzenlendi.

Çanakkale Şehitleri Dualarla Anıldı

Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut’un konuşmacı olarak katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Çanakkale’de yazılan destana sahip çıkarak yeni destanlar yazmanın gençlerin görevi olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Topcan, “Çanakkale; hakkın batıla zaferidir. Çanakkale; yiğidin ölüme koştuğu yerdir. Çanakkale sadece bir zafer değil aynı zaman da dünyaya savaş ahlakının da öğretildiği yerdir. Çanakkale; tarihin yeniden yazıldığı yerdir. Çanakkale; bıyığı bile terlememiş olan kahramanların candan canandan geçtiği yerdir. Bize düşen, ecdadımızın uğrunda can verdiği değerlere sahip çıkmaktır. Bir ve beraber olmaktır. Bu vesile ile Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere bu toprağa kurban olmuş aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Makamları cennetler olsun.” dedi.
Bulancak Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi, Manevi Danışman Necat Demir’in şiir dinletisi ve Çanakkale Türküsü’nün koro halinde okunmasıyla devam eden program dua ile tamamlandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL