Ekonomi Güncel Yerel

Çakırmelikoğlu; “Zincir Marketlere Dur Denilmelidir”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ulusal zincir marketlerde gıda ve temizlik ürünü dışında satışlara kısıtlama getirilmesine yönelik talepleri dile getirdi.

Çakırmelikoğlu; “Zincir Marketlere Dur Denilmelidir”

Başkan Çakırmelikoğlu; “Pandemi süreciyle ortaya çıkan zincir marketlerde beyaz eşya, elektronik eşya, tekstil, nalburiye, mobilya, kırtasiye vb. ürün satışlarının haksız rekabetin yanında yerel işletmeleri mağdur eden bir süreç içerdiğini uzun zamandır dile getirmekteyiz.

Bugün zincir marketlerde gıda ve temizlik ürünleri dışında tüm perakende ürünlerinin satışını görmekte ve buna yönelik bir ticari potansiyeli takip etmekteyiz. Yerel işletmeler başta olmak üzere sektör gözetmeksizin yapılan bu uygulama, ticaretin tabiatına aykırı bir tekelleşme sürecini de beraberinde getirmektedir. Devletimizin bu konuda acilen karar alması ve süreci yerel işletmeler lehine düzenlemesi gerekmektedir. Aksi taktirde ulusal zincir marketlerin nace kodları kapsamında her türlü ticari perakende satış yapma eğilimi, Anadolu’da zamanla yerel işletmelerin kapısına kilit vurulmasına sebep olacaktır.”

Zincir marketlerin her türlü ticari ürünü satma eğilimi geri kalmış illerde ticari yaşamı olumsuz etkilemekte olduğunu yineleyen Başkan Çakırmelikoğlu, “Düşünün ticari kanunlardan faydalanarak 200 m2 bir alanda hem gıda, hem temizlik ürünü, hem beyaz eşya, hem elektronik eşya, hem tekstil, hem nalburiye, hem de züccaciye ürünü satma eğiliminde olmak tekelleşmenin altyapısıdır. Bunun başka bir adı yoktur, kısaca süreç devlet erkinin müdahalesini gerektirmektedir. Bu düzenleme Giresun gibi 5. ve 6. bölge teşvik kapsamında olan vilayetler için acil bir ihtiyaçtır.” diye konuştu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL