Ekonomi Güncel Yerel

Çakırmelikoğlu, Kobi Tanımında Değişikliği Değerlendirdi

İşletmelerin KOBİ kapsamında ciro sorununu değerlendiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılarak KOBİ’lerin parasal sınırlarının yeniden belirlendiğini açıkladı.

Çakırmelikoğlu, Kobi Tanımında Değişikliği Değerlendirdi

Üyelerden gelen talepler başta olmak üzere, ülke genelinde işletmelerin devlet teşviklerinde karşısına çıkan sorunlardan biri olan Kobilerde ciro sorununun çözümüne dair düzenle hakkında bilgi veren Başkan Çakırmelikoğlu;

“Buna göre mikro işletme için 3 milyon lira olan hasılat veya mali bilanço üst sınırı, 5 milyon liraya çıkarıldı. Hasılat veya mali bilanço üst sınırı küçük işletmelerde 25 milyon liradan 50 milyon liraya, orta büyüklükteki işletmelerde ise 125 milyon liradan 250 milyon liraya çıkarıldı. Bu işletmelerdeki çalışan sayısı sınırlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. Mikro işletmelerde 10, küçük işletmelerde 50, orta işletmelerde ise 250 kişilik çalışan sınırı bulunuyor. Bu uygulama ciro düzeyinde olumlu bir düzenleme olmakla birlikte, çalışan sayısında da beklentiler devam etmektedir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL