Ekonomi Güncel Yerel

Çakırmelikoğlu; “KDV İadeleri Cari Yılda Yapılmalıdır”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, KDV iadeleri bir sonraki yıl beklenmeden yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Çakırmelikoğlu; “KDV İadeleri Cari Yılda Yapılmalıdır”

Temel gıda maddeleri başta olmak üzere bir çok mal ve hizmetin KDV oranında indirime gidilmesi olumlu bir çalışma olmakla birlikte devamında ortaya çıkan mükelleflerin devir KDV sorununa dikkat çeken Başkan Çakırmelikoğlu;
“KDV oran indirimi, satılan ürünün KDV’si indirilen, fakat girdi KDV’leri düşürülmeyen mükelleflerde devir KDV sorunu yaratmaktadır. Perakende satışı üzerinden hesaplanan KDV’lerin indirilmesi nedeniyle devamlı olarak devir KDV sorunu ile karşı karşıya bulunan işletmeler, yıl beklemeden KDV iadesini talep etmektedirler.
KDV oranı indirilen mal ve hizmetler nedeniyle yüklenilip indirim konusu yapılamayan KDV’lerin, cari yılda da mükelleflere nakden iade olanağı verilmelidir. KDV oranı indirilen mal ve hizmetlerle ilgili nakit KDV iadeleri, bir sonraki yıl beklenmeden, teslim ve hizmet işlemlerinin gerçekleştiği cari yılda da aylık vergilendirme dönemleri itibariyle yapılmalıdır.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL