Bulancak

Büyük Zaferin 100.Yılı Bulancak’ta Kutlandı

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzun 100. şan ve şeref yılı Bulancak’ta törenle kutlandı.

Büyük Zaferin 100.Yılı Bulancak’ta Kutlandı
“Bulancak Kaymakamı Ünal Koç- Atatürk Anıtına Çelenk Sunma”
“Bulancak Belediye Başkan Vekili Emrullah Guguk- Atatürk Anıtına Çelenk Sunma”

Bulancak Kaymakamı Ünal Koç ve Bulancak Belediye Başkan Vekili Emrullah Guguk’un sırasıyla Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

“Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Cem Yurdakul- Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşmasını yaparken”

Günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Cem Yurdakul;
“Sayın Kaymakamım, Belediye Başkan Vekilim ve değerli Bulancak halkı;
100.yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden, aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki yüce Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki yüce Türk ulusu emperyalist güçlerin, işgalci orduların anavatan topraklarından kesin olarak atarak ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir.
Anadolu halkı tek bir yumruk olarak dış ve iç odakların ihaneti karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakarlıklar verdiği Kurtuluş Savaşı’nda en son Başkomutanlık Meydan Muharebesini de kazanarak zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919’da başlatılan Kurtuluş Savaşı ile istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatan bağrından atılabilmesi sıra kesin sonuçlu bir harekata gelmişti. “Ya İstiklal, Ya Ölüm!” parolası ile başlayan muharebe de elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır.
Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarına, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit ve gazilerimizi ve güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.
Gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Bulancak Cumhuriyet Başsavcısı Emre Us, Bulancak Belediye Başkan Vekili Emrullah Guguk, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Bulancak Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, Bulancak Sosyal Hizmetler Müdürü Selçuk Türkmen, gazilerimiz, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Merve Kacar – Ayşenur Aydın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL