Genel

Büyük Eczacılar Mitingi Ankara’ da Gerçekleşti, Giresunlu Eczacılar da Meydandaki Yerini Aldı

Aralarında Giresun’un da yer aldığı, Türkiye’nin 81 ilinden Ankara’ya gelen binlerce eczacı, eczacı teknisyeni ve eczacılık fakültelerinden öğrenciler Çankaya /Anıtpark’ ta buluştu.

Büyük Eczacılar Mitingi Ankara’ da Gerçekleşti, Giresunlu Eczacılar da Meydandaki Yerini Aldı

Mitinge, Giresun Eczacı Odası Başkanı Eczacı Çağrı Unat, yönetim ve denetim kurulu üyeleri, İl merkezinden ve ilçelerden 80 dolayında eczacı ile eczane teknisyeni katılım sağladı.
” Eczanelerdeki ekonomik çıkmaza dur de, tükeniyoruz” vurgusu yaparak iktidara seslenen eczacıların, “Sorunlarımız dağ gibi, ilaç yokluğuna ‘dur’ de – Eczanelerde ki ekonomik çıkmaza ‘dur’ de- Fiyat farkına ‘dur’ de- ” gibi pankartlar açtığı mitingde konuşan Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Arman Üney, mesleklerine karşı yapılan haksızlıklara karşı durmak ve sorunlarını duyurmak için miting yaptıklarını söyledi.
Üney, ” Biz eczacılar,’ Asla yalnız yürümeyeceksin’ sözünü en iyi bilenlerdeniz. Ve işte binlerce meslektaşımızla sorunlarımızı haykırmak için buradayız. Biz SGK ilaç alımı protokolünde yaşanan sıkıntılarda iyileştirme yapılmasını bekliyoruz. Hak kayıplarımızın telafisini istiyoruz. İlaç fiyat farklarının çözümlenmesini talep ediyoruz” dedi.
Başkan Üney, ilaç fiyat farkları ve ilaç yokluğu nedeniyle eczacılar ve vatandaşlar arasında sıkıntı yaşandığını hatırlatarak, bunun çözümlenmesinin gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL