Bulancak

Bulancak’ta “Trafikte Zabıta Dönemi” Başladı

Bulancak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Trafik Zabıta Birimi 17 Haziran 2022 Cuma günü itibarı ile göreve başlayarak denetim ve cezai işlem uygulamalarına başladı.

Bulancak’ta “Trafikte Zabıta Dönemi” Başladı

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın talimatlarıyla Bulancak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Trafik Zabıta Birimi Bulancak genelinde denetimlerine ve uygulamalara başladı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürü Ünal Baydere, “Beyaz şapkalı Trafik ekiplerimiz ilk olarak dolmuş ve taksilerde; çalışma ruhsatnamesi, hijyen ve fiyat denetimi uygulaması yaparak faaliyetlerine başlamıştır. Trafik Zabıtası, bundan sonraki süreçte de hatalı park ve trafik kontrolü başta olmak üzere uygulama ve denetimlerini sürdürecektir. İlçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Başkan Yakar: “Bu Şehirde Hep Birlikte Yaşıyoruz”
Belediye Başkanı Recep Yakar; “Bilindiği gibi ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununun çözümü adına birçok adım attık. Bizden önce büyük sorun olan otopark meselesini sahilde ve Salı Pazarı alanında yaptığımız kapalı ve açık otoparklarla büyük oranda çözdük. Yeni projelerimizde de; Millet Bahçesi, Yeni Belediye Hizmet binası gibi alanlarda yeraltı otoparklarına yer veriyoruz. Yine trafik düzeni ve yol kenarı parkının önlenmesi için yeni yaptığımız cadde ve sokak düzenlemelerinde kaldırımları genişletirken trafiği de tek yöne düşürüyoruz. Bunların yanında ilçemizde yoğunluğa sebep olan Galerici esnafını yeni yaptığımız Galericiler sitesinde toplayarak çözüm oluşturduk. Kargo firmalarını da benzer bir projeyle şehir trafiğinden uzaklaştıracağız. Ancak tüm bu önlemlere rağmen büyümekte ve hızla gelişmekte olan ilçemiz hala trafik yoğunluğuna ve buna bağlı bir düzensizliğe maruz kalmaktadır. İşte bu sebeple süreci hızlandırmak ve düzeni sağlamak için Zabıta Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz Trafik Zabıtası Birimi denetim ve uygulamalarına başlamıştır. Emniyetimizin de desteği ile verimli bir çalışma olacağını düşünüyorum. Amacımız kimseyi rahatsız etmek ya da ceza yazmak değil. Ancak düzeni sağlamak için birlikte çalışmak zorundayız. Unutmayalım bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz ve düzeni de ancak birlikte hareket edersek sağlayabiliriz. İlçemize ve halkımıza hayırlı olsun” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL