Bulancak

Bulancak’ta Engelliler Haftası Kutlandı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Bulancak’ta kutlama programı düzenlendi.

Bulancak’ta Engelliler Haftası Kutlandı

Bulancak’ta Engelliler Haftası kutlamaları sebebiyle katılımcılar Bulancak Cezaevi Mevkii’nden Cumhuriyet Meydanına kadar Mehter Takımı eşliğinde yürüdü.  Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önündeki tören alanında kutlama programı düzenlendi.

           

Bulancak Engelliler Derneği Başkanı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlamalarda konuşan Bulancak Engeliler Derneği Başkanı Mehmet Muslu;

“16 Mayıs engeliler haftası. Bu hafta boyunca engellilerin sorunları tartışılır. Hastalığa sebep olan etkenler açıklanır ve bu etkenlerin ortadan kaldırılması için çareler araştırılır. Engellilerin eğitilebilmeleri ve iş sahibi olabilmeleri için gerekli çalışmalar oluşturulur. Hafta boyunca her gün ayrı bir engelli konusu işlenir. 10 Mayıs günü engelliler haftasının açılışı yapılır. 11 Mayıs günü görme engelliler günü olarak belirlenir. 12 Mayıs işitme ve konuşma engelliler  günü olarak, 13 Mayıs ortopedik engelliler günü, 14 Mayıs zeka ve ruhsal engelliler günü, 15 Mayıs güçsüz, yaşlılar ve korunmaya muhtaç engelliler günü olarak değerlendirilir. 16 Mayıs günü ise engelliler haftasının değerlendirmesi yapılır. Akraba evliliği, aşıların zamanında yapılmaması ve kazalar… Hastalığın en önemli sebeplerindendir. Engellilerin de hayatlarını sürdürebilmeleri için çalışmaları ve gelir sağlamaları gerekir. Engellilere acıyarak ya da onlara bakıp duygulanarak sorunları çözemeyiz. Onların da yapabileceği işler vardır. İş sahibi olmalarına, çalışmalarına yardımcı olmak zorundayız. Gördüğümüz engellilerle alay etmeyelim ve gülmeyelim. Bir gün her kişinin de engelli kalabileceğini aklımızda çıkarmadan, engelli vatandaşlarımıza yardımcı olalım. 16 Mayıs  Engelliler Haftası’nın yapabileceğimiz, gücümüzün var olacağı, geleceğe umutla bakabileceğimiz bir hafta olmasını temenni ediyor, herkese sağlıklı, kazasız, engelsiz bir yaşam diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Programa Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Bulancak Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Bulancak Sosyal Hizmetler Müdürü Selçuk Türkmen, Bulancak Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi’nin yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber: Merve Kacar- Ayşenur Aydın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL