Yerel

Bulancak’ta Eğitim-Bir-Sen Teşkilat Buluşması Gerçekleştirildi

Eğitim-Bir-Sen Bulancak Temsilciliği, Giresun Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Muhammet Sarı’nın öncülüğünde kadınlar komisyonu ve iş yeri temsilcilerinin katılımıyla teşkilat buluşması gerçekleştirdi.

Bulancak’ta Eğitim-Bir-Sen Teşkilat Buluşması Gerçekleştirildi

Eğitim-Bir-Sen Bulancak Temsilcisi Turgut Hacınoğmanoğlu selamlama konuşmasında katılımcılara hoş geldiniz diyerek özverili çalışmalarından dolayı iş yeri temsilcilerine teşekkür etti.
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Muhammet Sarı da Bulancak Temsilciliği yönetim kuruluna görevinde başarılar dileyerek başladığı konuşmasında şunlara değindi: “Atalarımız unutmanın insanlık hali olduğunu anlatmak için hafıza-i beşer nisyan ile maluldür, demiş. Aytmatov ise gereksiz eleştirinin gizli hayranlıktan başka bir şey olmadığını. Bazen dünün Türkiye’sinde memuriyet yaparken yaşadığımız zorlukları unuturuz ki bu hal insanlığımıza dairdir. Bu duruma biraz daha yakından bakmak için bir an durup Memur-Sen emek mücadelesinin olmadığı bir ülkede yaşadığımızı hayal edelim. Bu simülasyondaki memurların bırakın sendikalaşmayı derneklere bile üye olamayacağını, toplu sözleşme masasının kurulamayacağını, neredeyse yüz kızartıcı suçla eş değer tutulduğu için basın açıklaması yapamayacağını, hastaneye giderken sevk silsilesiyle eziyet göreceğini, ilçe dışına çıkarken mülki amirden izin almak zorunda olduğunu hayal edin. Giydiği ayakkabı topuğundan, sakal bıyık boyuna kadar ölçüldüğünü, nöbet ve angaryada ücret almak yerine amire karşı boynu bükük olduğunu da hatırınızda tutun. Cuma günü ibadetin hayal, başörtüsü yasağının vazgeçilmez olduğu; sözleşmelinin, 4/C’linin kadroyu, emeklinin promosyonu hayal bile edemeyeceği, vergi diliminin bütçeyi deldiği bir hayatı tahayyül edin. Bugün örgütlenme özgürlüğünden toplu sözleşmeye değin birçok imkâna sahip olarak çalışma hayatına giren otuz yaş grubu kamu görevlisinin, kısa kesitini verdiğimiz bu hayale kâbus diyeceklerini söylemek zor değil. 16 yıldır kariyer basamakları sınavının yapılmadığını, sınavın da en fazla eleştirenlerin yetkili olduğu dönemde kabullenildiğini, buna rağmen Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in 550 bin öğretmenin uzman olmasının önünün açıldığı mücadelesi yok sayılmak istendi. Sınava girmeyin diye basın açıklaması yapan etkisiz sendikaların yöneticilerinin bile sınava girdikleri gerçeği kazanımımızın ne kadar anlamlı ve yerinde olduğuna küçük ama basit bir örnektir.
Yüzde otuz maaş artışı ile birlikte ek ders ücretimiz 51 TL olmuştur. Buna göre 15 saat maaş karşılığı derse giren bir öğretmen ayda 1400 TL ek ders ücreti alabilecektir. Üç ayda bir aldığımız toplu sözleşme ikramiyemiz, 918 TL’ye yükselmiştir, vergi dilimi düzenlemesi ile birlikte 2023 yılında 17.827 TL daha az vergi vereceğiz, yani bu para cebimize girmiş olacak. Vergi diliminin %15’e sabitlenmesi ile ilgili mücadelemiz ise devam ediyor. 3.derece ve yukarısı uzman öğretmenlerimiz 2059 TL, 1 ve 2. derece uzman öğretmenlerimiz 2471 TL alacaklar; 3.derece ve yukarısı baş öğretmenlerimiz 4118 TL, 1 ve 2. derece başöğretmenlerimiz 4944 TL alacaklar. Kariyer basamaklarının oluşturmuş olduğu 17 yıllık mağduriyeti gidermek için yoğun çabalarımız sürüyor. İstiyoruz ki 20. yıldan sonra uzman olan arkadaşlarımız en kısa sürede baş öğretmenliğe, örneğin 15. yılında uzman olan öğretmenler 25. yılında değil de 20. yılında başöğretmenliğe geçebilsin. Ancak sendikamızın temel görüşü: 8 yıla uzman öğretmenlik, 12 yıla baş öğretmenlik verilmesi ve bu geçişin sınavsız bir yöntemle sağlanmasıdır. Ayrıca tüm öğretmen arkadaşlarımızı kapsaması yönünde çalışıyoruz. Yani bir öğretmenimiz maaşında iyileştirme için on yıl beklemesin, adaylığı kalkar kalkmaz uzman öğretmenin yarısı kadar maaşında iyileştirme yapılsın diye gayret gösteriyoruz. Hem 3600 ek gösterge hem de sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, sendikamızın imzası bulunan 6. Toplu Sözleşme kazanımıdır. %30 maaş artışı, %25’ten iyi olmakla birlikte tam yeterlidir diyemeyiz. %30’un içindeki %13,52’lik kısım, refah payı olarak verilmiş olup enflasyon farkından düşülmeyecektir.” dedi.
Ardından iş yeri temsilcilerinin sorularını yanıtlayan sendika başkanı Muhammet SARI, promosyonla ilgili sorulan bir soru üzerine, 18 Ocak 2023 tarihinde İl Merkezi için ihaleye çıkacaklarını, bankalara ilçelerin de dahil edilmesini teklif edeceklerini, isteyen ilçelerin ilin promosyon sözleşmesine katılabilmesi için gerekli müzakerekelerin bankalarla yapılacağını, Bulancak olarak mutlaka promosyon güncellemesi yapacağını, ne şekilde olacağına 18 Ocak tarihinden sonra belli olacağını belirtti. Yine başkan SARI; sendika üye sayısının %2’si altında kalan sendikalara toplu sözleşme ikramiyesinin diğer üye sayısı fazla olan sendikalardan az ödenmesini asla tasvip etmediklerini, zamanında başka sendikaların yetkili olduğu dönemlerde %5 barajına takılan sendikamızın böyle bir duruma destek vermesinin mümkün olmadığını belirtti.
Konuşmalarının ardından tüm katılımcılara tekrar teşekkür eden Başkan Muhammet SARI, Bulancak İlçe Yönetimine başarılar dileyerek toplantıyı sonlandırdı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL