Güncel

Bulancak’ta Ani Voltaj Değişikliği Mağdur Etti!

Bulancak İhsaniye Mahallesi Yalı Sok, İbrahim Erener Sokak ve Fatih Caddesinde, yaklaşık 15 gündür devam eden elektrik arızası ve kesintiler AKSA ekipleri tarafından tespit edilip giderilemezken, arıza kaynaklı gün içinde ve geceleri sürekli elektrik kesintileri yaşanmaya devam ediyor.

Bulancak’ta Ani Voltaj Değişikliği Mağdur Etti!

Arıza sebebiyle 10 Aralık 2021 Cuma günü saat 13.30 sıralarında, AKSA arıza ekipleri tarafından sürdürülen arıza tespit ve giderme çalışması yapıldı. Çalışma sırasında arızalı hatta enerji verilmesi üzerine Ani Voltaj Değişikliği oluşurken, Ani Voltaj Değişimi nedeniyle Yalı Sokak, Fatih Caddesi ve İbrahim Erener Sokak’taki birçok işyeri ve konutta bulunan elektrikli ve elektronik cihazlar ise arızalanarak mağduriyete sebep oldu. Ani voltaj değişikliğine, Fatih Caddesi-Yalı Sokak kesişiminde bulunan elektrik kutusu (BOX) içinden elektrik beslemesi yapılırken nötür/topraklama hattına enerji verilmesinin sebep olduğu, bina girişlerindeki elektrik panolarında ve elektrik sayaçlarında patlamalar olduğu gözlemlendi. Oluşan zararlar bizzat Arıza ekiplerince de gözlemlenirken, pano içinde elektrik sayaçları patlayan bazı abonelerin sayaç değişimleri derhal yapılmıştır. Patlamalar sonrası evlerinde kontrol yaptıktan sonra, arızalanan cihazları sebebiyle şikâyetçi olan vatandaşlara da tespitlerini yaparak AKSA’ya müracaat etmeleri ve zararlarının giderileceği belirtilmiştir.

Arıza ve ani voltaj değişikliği nedeniyle; vatandaşlara ait işyeri ve konutlarda bulunan birçok cihaz; Elektrik sayacı, Aydınlatma Lambaları, Kombi, Bilgisayar, TV, Buzdolabı v.b. cihazların arızalandığı belirtilmiştir.

Halen arıza sebebinin bulunamadığı ve Cuma günüden itibaren de özellikle geceleri uzun kesintilerin yaşandığını belirten vatandaşlar, yeni mağduriyetlerin oluşmaması için arızanın biran önce giderilmesini ve ani voltaj değişikliği sebebiyle cihazlarında oluşan zararların giderilmesini istediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL