Bulancak

Bulancak’ta Aile Destek Kermesi Düzenlendi

Bulancak Kaymakamlığı tarafından ilki düzenlen Aile Destek Kermesi Bulancak Cumhuriyet Meydanın da gerçekleştirildi.

Bulancak’ta Aile Destek Kermesi Düzenlendi

Mart ayında faaliyetlerine başlayan  Bulancak Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi Kermesi ilk ürünlerini Bulancak Cumhuriyet Meydanın da sergilediler.

Kermese Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Belediye Başkan Yardımcısı ve  aynı zaman da Sosyal Hizmet Müdürü Olan Selçuk Türkmen Belediye, Başkan Yardımcıları Emrullah Guguk, Bahtiyar Hüsem, Bulancak İlçe Jandarma Komutanı Ersin Erkut, STK Temsilcileri ve protokol üyeleri de katıldı.

Kermes sonunda kurs süresince katılım sağlayan kursiyerlere Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Türkmen ve Emrullah Guguk, İlçe Jandarma Komutanı Ersin Erkut, kursiyerlere sertifika ve katılım belgelerini teslim ettiler, ardından kermesi gezdiler.

Aile Destek Kermesinde konuşan Bulancak Kaymakamı Ünal Koç; “Aile Destek Merkezimiz 2023 Yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı bünyesinde yaptığımız proje ile Bulanacağa kazandırdık. Aile Destek merkezi daha önce ülkemizin farklı yerlerinde hizmet veriyordu, ilk defa bakanlığımızın bu bölgeye de kapsaması dolayısıyla proje sunduk ve kabul edildi. 2023 Mart Ayında projeyi hayata geçirdik, projenin amacı kadınlarımızın kaliteli zaman geçireceği bir alan oluşturmak onlar için hobilerini geliştirsinler, zaman geçirsinler orada gerekirse yeni meslekler edinsinler istiyoruz. Çocuklarını getirsinler çeşitli eğitimler alsınlar kişisel gelişimini geliştirsinler istiyoruz. Burası tamamen hanımlar için geliştirilmiş bir yer Bulancak Ziraat Odası üstünde hizmet veriliyor.

Bugün Burada bu etkinliği Cumhuriyet Meydanında gerçekleştiriyoruz ki kursumuzun tanıtımını yapalım daha çok katılımcı buradan faydalansın, buraya gelen kadınlara yemek ikramı yapılıyor cüzi olarak da ücret ödemesi de yapılıyor, daha çok katılım olsun. Bulancak’taki kadınlar daha çok yararlansın istiyoruz. Eğer projemiz rağbet görürse inşallah 2. Aile Destek Merkezini hayata geçireceğiz belediyemiz bize bina tahsis edecek burada sadece kadınlara yönelik değil çocuklara da kurslarımız olacak onların da gelişimini de gerçekleştirmek istiyoruz. Kurslarımızın açılmasına emek veren vakıf müdürümüze, koordinatörümüze, eğiticilerimize vakıf mütevelli heyeti üyelerimize teşekkür ediyorum. İnşallah daha da geliştirerek daha güzel kurslar açarak faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Kermesimiz hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL