Bulancak Güncel

Bulancak’ta Ahilik Haftası Kutlandı

Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Bulancak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı öncülüğünde Bulancak’ta Ahilik Haftası kutlamaları gerçekleştirildi.

Bulancak’ta Ahilik Haftası Kutlandı

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen ‘Ahilik Haftası’ programına; Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (GESOB) Ali Kara, Birlik Başkan Yardımcısı Ercan Ayhan ve yönetim kurulu üyeleri, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, İl Ticaret Müdürü Ali Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Necati Yıldırım, Giresun Şoförler Odası Başkanı İbrahim Çeltik, Bulancak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Belediye Başkanı Yardımcıları Emrullah Guguk ve Bahtiyar Hüsem katılım sağladılar.

Bulancak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mürsel Aktay yaptığı konuşmada; “Her yıl Giresun ilimizde yapılan Ahilik kutlaması bu yıl bizim talebimiz üzerine Bulancak’ta yapılıyor. Bu vesileyle kutlama programının Bulancak’ta yapılması için olur veren Sayın Valimize, İl Müdürlüğümüze ve Giresun Odalar Birliği Başkanlığımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz. Bu bağlamda bizler Bulancak Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Ahilik ile ilgili broşür ve davetiye bastırdık. Broşürümüzde Ahiliğin ne olduğunu kısaca anlattık. Esnafımızın çoğu Ahiliğin ne olduğunu maalesef bilmiyor. Ben bireysel olarak 3 bin esnafımı bu bağlamda gezdim, ziyaret ettim, Ahiliği anlatmaya çalıştım. Aynı zamanda da bu kutlamaya davet ettim. Gördüm ki eski örflerimiz, adetlerimiz, geleneklerimiz yok. Çok eski esnaf ağabeylerimiz  tabii ki bazı şeylerden haberi var ama bizim amacımız en azından bu örf ve adetlerimizi, esnaflar arasında kaynaşmayı, dayanışmayı ve kardeşliği ön plana çıkarmaktı. Bunda da amacımıza ulaştığımızı zannediyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Bir daha ki kutlamalar da bir araya gelmek üzere Ahi olalım, Allah’a emanet olunuz hoşça kalınız” dedi.

“Yılın Ahisi” seçilen mobilya ustası Abdullah Coş’a Birlik Başkanı Ali Kara, Belediye Başkanı Recep Yakar ve Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Mürsel Aktay tarafından cübbe giydirildi.
Daha sonra Muhammed Ali Tubadan’a ‘İlin Kalfası’, Mutlu Tekir’e ise ‘İlin Çırağı’ ödülü takdim edildi.

Bulancak esnaflarından Yılmaz Özgen, Sabri Turgut, Salih Kaya, Yusuf Bilgiç ve Murat Abanuz meslek hayatlarında 50. yılını doldurması münasebetiyle plaket ile ödüllendirildiler.
Esnaf Sabri Turgut’un plaketini ise oğlu Fatih Turgut aldı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL