Spor

Bulancakspor’dan Basın Açıklaması

Bulancak Spor Kulübü, 27 Mart Pazar günü deplasmanda oynanan Ulubey Belediye Spor karşılaşmasında yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Bulancakspor’dan Basın Açıklaması

Bulancakspor Kulübünden yapılan açıklamada: “Sevgili 1926 Bulancakspor taraftarımız; Geçtiğimiz pazar günü Ordu’da oynanan Ulubey-Bulancakspor karşılaşmasında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapma zorunluluğumuz doğmuştur. Takımımızla beraber yanımızda bir kaç yönetici arkadaşımızla stada vardığımızda saha komiseri veya spor müdürü dahil kimseyle karşılaşmadık, yaka kartlarımızı da alamadık.Ordu gibi bir ilin milyon dolarlık statlarında kir, pas içindeki protokol tribününde altımıza gazete kağıdı koyarak oturduk.

Maç başladığında Ulubey taraftarının takımımız ve hakeme karşı olağandışı küfürleri ile hem hakem baskı altına alındı, hem de tribünde bulunan bayanlar adına biz utandık.Her şeye rağmen Ulubey taraftarı bize karşı küfür etmemiştir.Bizler de ikili münakaşaya girip de gerilimi artırmadık.

İlk yarı sonunda orada bulunan güvenlik kuvvetlerine tribünde yanımızda, aramızda durmaları gerektiği yönünde bildirdiğimizde bize öyle bir uygulamalarının olmadığını söyleyip geri çevirdiler ki ikinci yarıda gerilim artacağı belliydi maçın gidişatına göre.Bu vesile ile Bulancak stadımızın maçlar sırasında güvenlik prosedürlerinin ne kadar düzgün ve muazzam işlediğini de daha iyi görmüş olduk.

İkinci yarının son saniyelerinde futbolcumuz Hakanın ayağından bulduğumuz beraberlik golünde futbolcumuz kesinlikle küfürsüz bir şekilde gol sevincini yönetim olarak aramızda bulunan, aslen de Trabzonlu olan misafir arkadaşına koşarak yaptığında Ulubey taraftarı tribünlerden alanımıza atlayarak o arkadaşımıza saldırdılar.

Bu saldırıda genç arkadaşı kalabalığın arasında kalan Başkan Sezgin Karataş ve Asbaşkan Gürdal Bodur kurtardılar.İkinci yarının başından beri Ulubeyspor Başkan yardımcısı Soner bey bu olaylarda hep yanımızdaydı.

Maç sonu saha içinde futbolcular arasında da çıkan tartışmalar da futbolcumuz ve en önemli oyuncularımızdan Oğuzhan Kanberi kırmızı kart gördü ve iki maç ceza alarak Eynesil ve Ünye maçlarında cezalı duruma düştü.

Soyunma odası yolunda, boyunlarında kokartlar olduğunu gördüğümüz ama kim olduklarını bilemediğimiz bazı yönetici arkadaşlar bizim teknik kadromuza ve futbolcularımıza saldırıda bulundular.Bunları gören Başkanımız Sezgin Karataş kilitli bulunan demir kapıdan geçmek için kapının arkasında bulunan polis memurlarından müsaade istediğinde genç polis memurunun konuşmaları üzerine gerilim artmış, Başkanımız içeri adım attığında ise yakalarından tutarak dışarı ittir ilmiştir. Bunu gören Ulubey yönetici ve taraftarları bile olaya tepki göstermiş, olaylar büyümüş Başkan Sezgin Karataş bu arbede arasında kalarak ufak çizik-eziklerle oradan ayrılabilmiş, sonrasında yinede kendisine herhangi bir güvenlik sağlanmamıştır.

Olayın aslı ve iç yüzü budur. Ordu emniyeti yönetimimize ve başkanımıza bu şekilde davranmıştır.Bu olayın ordu taraftarı ile bir alakası yoktur.Onlarda ilk başta futbol adına tepkileri varken misafir takımın başkanına yapılan harekete odaklanmış ve polise tepki göstermiştir.

“Bu Hafta Sonu Ordu Takımı Olan Ünyespor’u Stadımızda Ağırlayacağız.”

Biz Bulancak’lı, Bulancakspor’luyuz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacak, sağ salim evlerine yollayacak, maçımızı da muhteşem taraftar desteğimizle kazanacağımızdan şüphemiz yoktur.Tüm taraftarlarımızı ligin son iç saha maçı olan Ünyespor-Bulancakspor maçımıza davet ediyoruz.Kamuoyuna saygıyla duyururuz.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL