Genel Güncel Siyaset

“Bulancaklım TÜGVA’ya Yapılan İkrama Razı Mısın?”

Bulancak İYİ Parti İlçe Başkanı Nesim ÇELİK, Bulancak Belediyesi’nin TÜGVA’ya olan tutumunu eleştirerek ;”Milletin malı AKP’nin arka bahçesi olan bir vakfa peşkeş çekilmiştir.” dedi.

“Bulancaklım TÜGVA’ya Yapılan İkrama Razı Mısın?”

Konuşmalarına şu şekilde devam eden Başkan ÇELİK; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) kurumlarda kullandığı birçok belge ve tutanaklar basına sızmış, TÜGVA’nın kamuda yapılan ve yapılacak olan atamalarda büyük bir etkinliğinin olduğu ortaya çıkmıştır. Durum böyle iken bu kuruluş yaptıkları ile AKP’nin arka bahçesi olduğunu ispatlamıştır. Kimseyi biz gençlik için şunu yapıyoruz demekle inandıramaz. Çünkü yapılanlar tamamen hükümete getiri sağlamak odaklıdır. Çeşitli entrika ve vaatlerle belli bir gücü kontrol altında tutmak hedeflenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim müdürlükleri ile yapılan etkinlik protokolleri acaba sorusunu akla getirmektedir.  Öğrencilere sunulan çay ve pastanın altında gelecekte nelerin isteneceği açıkça belli olmaktadır.

İlçemizde de ilçemizin en güzide mekanı, Bulancak Belediyesi tarafından bu vakfa ücretsiz 10 yıllığına verilmiştir. Milletin malı AKP’nin arka bahçesi olan bir vakfa peşkeş çekilmiştir. Yapılan çok yanlış olmuştur. Belediye ile yapılan sözleşmenin maddelerini şimdi sizlere sunuyorum karar siz Bulancak halkınındır. Belediyenin yükümlülükleri : 1- Türkiye Gençlik Vakfı Giresun İli Bulancak ilçesinde kullanılmak üzere Bulancak Mahallesi Fatih Caddesi No: 10 bulunan(Altıgen Bina 145 ada, 1 parsel) bağımsız bölümün(giriş kat+1. Kat+ teras) bedelsiz olarak kullanılması ile elektrik, su ve ısınma (merkezi sistem- kömür, doğalgaz vb. )giderlerini karşılamak.  2- Büro mobilyaları ve ofis ekipmanlarını ( bilgisayar, yazıcı,  sarf malzeme vb.) karşılamak.  3- Bulancak gençliği yararına gerçekleştirilecek sosyal ve kültürel faaliyetlere, kitap, kafe için kitap teminine kitap sağlamak, talep halinde giderleri karşılamak. Sayın Bulancaklı kardeşlerim, bu mekan sizin Belediyemize bu mekanın ne kadar gelir getireceğini siz hesaplayın, artı yapılacak masraflarda işin ayrı yönü, gelir getirmeyecek, sizin paranızla birde masraflar karşılanacak. Bildiğim kadarı ile her vakfın bir gelir bütçesi ve sahipleri var. Bunlar bu ücreti ve masrafı karşılayabilir. Durum böyle iken yapılan çok yanlış olmuştur. Bu yapılan yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Vatandaşlarımızın malının vatandaşımıza fayda sağlayacak şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. Şunu da öğrenmek istiyoruz. Bulancak ilçemizde gençliğe hizmet veren, toplum hizmeti yapan gençlik kuruluşları yine var Bulder vs. ve Spor Kulüpleri gibi bunlara hangi katkılar yapılmıştır. Bu kuruluşlar bildiğim kadarı ile kiralarını kendileri veriyorlar. Harcamalarının tamamını kendileri karşılıyorlar. Başkanları belediyede de çalışmıyor. Ayrıca başkanlar sorumlu oldukları kurumdan ücrette almıyor. Sahip çıktığınız vakfın başkanı belki vakıftan da ücret alırdır. Yandaş olmanın bir ayrıcalığı mı var?” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL