Bulancak eğitim Güncel

BULANCAKLI ÖĞRENCİLERDEN UYDU BAŞARISI!

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği “Geleceğe Yolculuk, Bilime Uzanan Eller Projesi” sona erdi. Projenin son çalışması yapılan uyduların fırlatılması ile başarılı bir şekilde tamamlanmış oldu.

BULANCAKLI ÖĞRENCİLERDEN UYDU BAŞARISI!

Proje kapsamında “Model Uydu Eğitimi” konusunda projeye katılan öğrencilere İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Hava ? Uzay Ulaşım, Hava ? Uzay Araçları Tasarımı ve Malzemesi Uydu Teknolojileri konusunda en önemli isimlerden olan Prof. Dr. Alim Rüstem ASLAN tarafından 24-25-26 Aralık tarihinde Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda eğitim verildi.

Kursa katılan öğrencilere uydu yapımı ve uydu tekniği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Rüstem ASLAN, yapılan uyduların fırlatılmasını da takip ederek kursu tamamladı.

Bulancak Kaymakamı Ali İkram TUNA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT Model Uydu Eğitimi Kursu’na katılarak  öğrencilerle birlikte uzay ve uydu çalışmalarını izledi.  Projeye katılan öğretmenler ve öğrenciler kursun sonunda okul bahçesinde yaptıkları uyduların test aşamasını yaparak çalışıp çalışmadığını da gördüler.

Bulancaklı öğrencilerin ilk yaptığı uydu ilk denemesinde başarı ile 30 metre yüksekten yere iniş yaparak tarihe geçti

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği ” Geleceğe Yolculuk, Bilime Uzanan Eller Projesi ” kapsamında İlçemizdeki kursa katılan Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan, İTÜ ‘ de yapımında kendisinin de katkısı olduğu ilk Türk Uydusu olan ITUpSAT1 adlı uyduyu da öğrencilerin görmesi için Bulancak ‘ a getirdi. İlk Türk Uydusu olan ITUpSAT1 200 bin dolara mal olmuş ve 2009 yılında ilk kez fırlatılmıştı. Hala çalışan uydu 10 cm ‘lik küp olarak tasarlanmış ve tarihe geçmiştir.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği ” Geleceğe Yolculuk, Bilime Uzanan Eller Projesi” kapsamında İlçemizde 2500 öğrenci projenin farklı kurslarına katılarak projeye renk kattı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT ; ” Okullarımızda yaptığımız her türlü etkinliğe ve projeye maddi ve manevi desteği esirgemeyen, bizlere yol gösteren, destek olan Sayın Kaymakamımız Ali İkram TUNA ‘ya şükranlarımızı arz eder, yoğun iş temposuna rağmen ilçemiz öğrencileriyle bilgilerini paylaşan Prof. Dr. Alim Rüstem ASLAN ve ekibine, ilçemizde çok güzel projelerin yapılmasında emeği geçen Cem Mutlu TÜRKSEVEN’ e teşekkür eder, projelerimizin öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL