Bulancak Güncel

Bulancak İstiklal Ortaokulu 16. TÜBİTAK Yarışmasında Türkiye 3.’sü Oldu

16. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye finallerinde, Giresun Bulancak İstiklal Ortaokulu öğrencilerinin Yazılım alanındaki “Arıları Kurtar Dünyayı Kurtar” isimli projesi TÜRKİYE 3.sü oldu.

Bulancak İstiklal Ortaokulu 16. TÜBİTAK Yarışmasında Türkiye 3.’sü Oldu

16. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Giresun Bulancak İstiklal Ortaokulu öğrencileri Samsun bölge finallerine davet edilmiş, Yazılım alanında yaptıkları projeleri Samsun bölge finallerinde birinci olarak Türkiye finallerinde ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştı.

Yarışmanın 31 Ekim-4 Kasım 2022 tarihleri arasında Diyarbakır İlinde gerçekleştirilen Türkiye finallerinde; Giresun  Bulancak İstiklal Ortaokulu öğrencileri İlhami Berk Gürs ve Fahrettin Mert Duykun’un öğretmenleri Kadir Yılmaz danışmanlığında hazırlayarak “Yazılım” alanında başvurdukları “Arıları Kurtar Dünyayı Kurtar” adlı proje ile Türkiye 3.sü oldu.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu; TÜBİTAK proje yarışmasında ilimizi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimizin, ulusal düzeydeki başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TÜBİTAK yarışmalarının; öğrencileri, bilimsel yöntemlerle proje hazırlamaya teşvik ederek, hem akademik gelişimlerine hem de kişisel becerilerine önemli katkılar sağladığını vurguladı. Bu sayede düşünen, üreten ve yeni yöntemler kullanarak bilgi ve fikirlerini çoğaltan öğrencilerimizin, geleceğimiz için umut vaat ettiğini dile getirdi.

Müdür Tosunoğlu, projenin hazırlık, başvuru ve yarışma sürecinde yer alan yöneticilerimizi, öğrencilerimize danışmanlık yapan öğretmenlerini ve özellikle proje çalışmalarını özveriyle yürüten öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL