Genel Güncel

BUFAP 3 YAŞINDA!

13 Ocak 2019’da Gönüllü Başkan Gökhan ÖZCAN ve Gönüllüler tarafından kurulan BUFAP (Bulancak Farkındalık Platformu), 3. yılını doldurmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyor.

BUFAP 3 YAŞINDA!

Kurulduğu günden bu yana hiçbir zaman duruşunu ve tarafsızlığını bozmayan BUFAP, sadece bir topluluk ismi olarak görünse de içerisinde birçok paylaşımda, destek ve yardımda bulunması, dayanışma, birlik ve beraberlik inancını barındırmaya çalışması, toplumun her türlü sorunu için yasal çerçevede mücadele etmesi ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Kuruluşlarının 3. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan BUFAP Genel İşleyişten ve Platform Sözcülüğünden Sorumlu Gönüllü  Başkan Yardımcısı Cengiz Tarı; “Bugün BUFAP için gurur ve mutluluğun hat safhada olduğu bir gün. BUFAP yüzlerce insanın birbirleriyle gönül, dostluk ve güven bağını her geçen gün güçlendirmesiyle bugüne kadar geldi. 2019’dan itibaren geldiğimiz bu nokta hepimizin hayalinden çok öte oldu.

BUFAP her kesimi, her yaşı ortak paydada buluşturdu. BUFAP olarak 3 yılda 700’ün üzerinde gönüllü sayısına ulaştık. 6000 dilekçe yazdık. 30 üzeri ilde ve 35 üzeri ilçede gönüllü başkan ve yardımcılarımız ile temsil ediliyoruz. Geçirdiğimiz bu 3 yılda  65 etkinlik, 70 ziyaret ve 24 toplantı gerçekleştirdik. BUFAP olarak vatandaşlarımızın yol, elektrik gibi birçok  talebini resmi kurumlara dilekçeler yazarak çözüme kavuşmasını sağladık. Bizler BUFAP gönüllüleri olarak Bulancak’ta birçok köy okulundaki öğrencilere destekte bulunduk. Bizler İlçemiz sınırlarından çıkarak Güce’de evi yanan ailemize ve 2020 yılında, hepimizi derinden etkileyen Dereli sel afeti sonrası, selden etkilenen vatandaşlarımıza 2,5 tona yakın patates desteğinde bulunduk. Ardından sınırlarımızı genişleterek  2020 yılında İzmir’de gerçekleşen deprem afeti sonrası yarım tondan fazla kuru gıda desteğimiz oldu. 2021 yılına geldiğimizde BUFAP olarak Bulancak Sahildeki İncüvez Köprüsünün yanındaki, Şehit Piyade Çavuş Tuncay Özdemir Üst Geçidine engelli rampası yapılması talebimizin gerçekleşmesi ile birlikte Bulancak’ta bir ilkin olmasının sevincini yaşadık. Ramazan ayında Bulancak’ta ihtiyaç sahibi 70 ailemize alışveriş kartı dağıtımı yaptık. 2021 yılı içerisinde Kastamonu Bozkurt’ta gerçekleşen sel afeti sonrası BUFAP olarak bizzat sel bölgesini ziyaret ederek vatandaşlarımıza kıyafet desteğinde bulunduk. Son olarak da Türkiye’nin dört bir yanında bulunan 35 üniversite öğrencisine tek seferlik burs desteğinde bulunduk.” dedi.

Açıklamalarına devam eden Tarı; ” Geçirdiğimiz bu 3 yılda  birçok sorun ve talep ile karşılaşsak da her zaman çözüm odaklı olduğumuz için hem kendimize olan güveni hem de toplumun bizlere olan inancını katbekat arttırdık. Bizlere ilerlediğimiz bu yolda her zaman destekte bulunan en başta BUFAP Gönüllü Başkanımız Gökhan Özcan’a, kamu kurumlarımızın duyarlı, kıymetli yöneticilerine, çalışanlarına, başta yol arkadaşlarım BUFAP Gönüllü Yöneticilerimize, Gönüllü Koordinatörlerimize,  Gönüllü İl ve İlçe Başkan ve Yardımcılarımıza, gönüllü arkadaşlarımıza, bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen basına ve bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz.

BUFAP olarak hedefimiz birlik ve beraberlik içinde, daha fazla Gönüllü sayısına ulaşarak, daha çok etkinlik, ziyaret, toplantı yaparak ve daha çok insana ulaşarak, daha çok başarılara imza atmaktır Allah’ın izniyle.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL