Bulancak Güncel Yerel

Bozkurtlar Dağda Kamp Kurdu

Ülkü Ocakları Bulancak İlçe Başkanlığı Orta Öğretim teşkilatı üyeleriyle Kulakkaya Yaylası’nda kamp etkinliği düzenledi.

Bozkurtlar Dağda Kamp Kurdu

5. Osman Ağa/Gençlik Kampı olarak da adlandırılan etkinliğe, maddi manevi destekte bulunan ve bulunacak olanların geçmişlerine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Başbuğ Alparslan Türkeş’in ve Şehitlerin ruhları için Kur-an’ ı Kerim okunarak dualarla başlandı.

Geçmiş Dönem Bulancak Ülkü Ocağı Başkanlarından Ferda Akgül kampı ziyarette bulunarak;

Atatürk ve Türk Milliyetçiliği, Atatürk İlke ve İnkılapları, 15 Temmuz Hain Darbe girişiminin Küresel destekçileri ve Türkiye’deki uzantıları; konulu seminer verdi.

Geçmiş Dönem Bulancak Ülkü Ocağı Başkanlarından Öner Tosun’da kampı ziyarette bulunarak; Adriyatikten-Çin Seddine Türk Dünyası, Türkiye’nin Stratejik Önemi ve Jeopolitik Konumu, Komşularımızla olan ilişkilerimiz ve İran’da Ya-şayan Güney Azerbaycan Türkleri konusuna değinerek gençleri aydınlattı.

Yine kampa katılan Nejat Demir sohbetinde; Dinî ve Milli Değerleri, İslamın Şartları, İmanın Şartları, Dinde Temizliğin Önemi ve Şartları, Türk Örf ve Adetleri, Türk Kültüründe Aile’nin yeri ve öneminden bahsetti. Bulancak Ülkü Ocağı Teşkilat Başkan Yardımcısı Hüseyin Güner de; Ülkü Ocakları, Türk-İslam Ülküsü ve Türk Milliyetçiliği, Başbuğ Alparslan Türkeş’in hayatını anlattı.

Kamptaki faaliyetlerden; Bulancak Ülkü Ocağı Teşkilat Yöneticilerinden Mesut Pekdemir teşkilatla açık havada; Teşkilat ve Teşkilatçılık, Kişisel Gelişim ve Liderlik; Konulu sohbette bulunularak; Giresun’un medarı infiharı, Atatürk’ün Muhafız alayı Komutanı, Balkan Savaşlarında, Kafkas Cephesinde bulunan, Kuvay-ı Milliye hareketine katı-lan, İstiklal Harbi’nin dönüm noktası olan Sakarya Savaşında Giresun gönüllülerinden oluşan Osman Ağa’nın kurmuş olduğu 42. ve 47. Alaylarla büyük kahramanlıklar gösteren; Balkan harbinde, Dünya Savaşında ve savaş sonrasında; Ayrılıkçı Pontuslu Rumlarla çarpışıp deyim yerindeyse nefes aldırmadan onları dağıtan, Sonrasında Atatürk’ün talimatıyla Koçgiri isyanını bastıran, Millî mücadele Kahramanı Osman Ağa’nın kahramanlık dolu hayat hikayesini anlatarak seminer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL