Siyaset

Borçlu İnsanların “Yastık Altı” Olmaz!

CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, iktidarın yastık altı altınlarını ekonomiye kazandırılmasına dair ekonomi politikasını değerlendirdi.

Borçlu İnsanların “Yastık Altı” Olmaz!

İktidarın, yastık altındaki altınların yıllardır sisteme neden girmediğini, vatandaşların iktidara neden güvenmediğini sorgulamadığını belirten Başkan Sıbıç; “ Borçluluk oranı 10 kat arttı. Son 10 yıldır çarkı borç yapılandırmasıyla çeviriyoruz. Borçlu insanların yastık altında parası, altını olmaz. İnsanların yastık altında kaynağı olsa borçlanmak yerine öncelikli bu kaynağı tüketirler. İnsanlar bu kaynaklarının hepsini kullandı.” dedi.

Açıklamalarını sürdüren Başkan Sıbıç; “Bu kesim iktidara hiç güvenmediği için yastık altı kaynaklarını getirmez. Dünya genelinde kaliteye kaçış var. Bu ortamda düşük getiri, yüksek riske para çekemez, yastık altındakini çıkaramaz. Yeni ekonomi modeli dediler, faiz düşürdüler. Enflasyon 50’ye dayandı, referans faiz 14. Bu bile uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu kredi notunu düşürme sebebidir. Uluslararası piyasalar yeni ekonomi modelinin şansını sıfır olarak görüyor. Kamu bankalarının kredileri genişleyecek. Bu Türk lirasının yıpranması demek. Mart’tan sonra kurda sürpriz olumsuzluklar yaşanabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

HABER: MERVE KACAR

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL