Spor

Bodur: “Bir Avuç Gençle Onur Mücadelesi Verdik”

1926 Bulancakspor As Başkanı Gürdal Bodur sezonu değerlendirdi.

Bodur: “Bir Avuç Gençle Onur Mücadelesi Verdik”

İki sene ara verilen liglerin ardından az sayılı gruplarda sıkıntılı bir sezon yaşandığını belirten Bodur, “Sezon başı yönetimin bize sunduğu bütçeyle genç bir takım kurduk. 2 sezondur ligler oynanmadığı için kim nerde oynamış, kimin ne kariyeri var gibi detaylara girmeden yaş ortalaması 20-21 olan bir ekip kurduk. Maçlara gelen taraftarlarımızda gördü ki kaybettiğimiz maçlarda bile çok iyi bir futbol ortaya koyduk. Ama zaman zaman tecrübesiz oyuncu hataları, zaman zaman videolarla kanıtlı hakem rezaletleri nedeniyle ilk yarıyı en yakın Giresun ekibinden 7 puan geride tamamladık. Herkes bu kısa ligde üç takımın kafa kafaya yarıştığı, 3-4 takımın düşme mücadelesi verdiği 9 maçlık periyodda bize düştü gözüyle bakarken biz bırakmadık. Yanımda sadece idari menajerim Hakan Alparslan ile biz başaracağımıza inandık. BAL liginde sözleşme veya bağlayıcı bir şey olmadığı için giden oyuncular oldu. Bizde imkanlar dahilinde birkaç arkadaşımızı araya katarak Bulancaklı hocamız Hüseyin Tomak ve Hakan Alparslan ile devam kararı aldık. “ifadelerini kullandı.

“Milyonluk Takımların Başaramadıklarını Başardık “

Ligin ikinci yarısında 5 maç gol yemeden üst üste galibiyet aldıklarının altını çizen Bodur:”Belki azdık belki bir avuç insandık ama inanmıştık. 5 maç gol yemeden üst üste tüm maçlarımızı kazandık. Playout yolunda rakibimiz olan Görelespor’u kendi evinde 2-0 net bir skorla yendik. Ligin en formda güçlü ekiplerinden biri olan DSİ’yi deplasmanda yendik. Ligin başarılı ekiplerinden Erdoğdu karşısında 10 kişi kalmamıza rağmen çocuklar bu zorlu maçı da aldı. Neticede beşte beş gol yemeden skorlar alarak 7 puan farkı kapatıp altı puan öne geçtik. Bu süreçte takımımızın en önemli oyuncularından Yunus’un kolu üç yerinden kırıldı ve takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Nasiptir ki kar yağışları nedeniyle maçlar ertelendi ve maç sıralaması değişirken beşte beş yapan oyuncularımın konsantrasyonu bozuldu. Ara rehavet getirdi. Kar yağışı nedeniyle çalışmalarımız aksadı yakaladığımız havayı kaybettik. ” dedi.

“Hiçbir İddiası Olmayan Takımların Bize Böyle Saldırmalarını Anlayamadık”

Tribünde saldırıya uğradık, Teknik heyetime ve futbolcularıma saldırdılar diyen Bodur: “Maçların sıralaması değişince Ulubeyspor ile deplasmanda karşılaştık. Hiçbir iddiası olmayan ligin en rahat takımı olan Ulubeyspor’un sahada futbolcularıma tribünde bize ve teknik heyetime sergilediği tavırlar bizi dehşete düşürdü. Tribünde saldırıya uğradık. Teknik heyetime ve futbolcularıma saldırdılar. Ve çok ilginçtir telefonlarından Görele maçını takip ederek Görelespor gol atınca sevinç çığlıkları attılar. Yan sahadan çalan düdükle atılan gol geçerli sayıldı ve o maçta matematiksel olarak kümede kalma şansını 3-3 berabere kalarak kaçırmış olduk. En iyi oyuncularımızdan biri olan takımı toparlayan Oğuzhan’a da saldırarak oyuncumun kırmızı kart görmesine neden oldular. Daha sonra üç şampiyonluk adayıyla karşılaştık. 2 önemli oyuncumuzdan yoksun takımım, bizim 10 kat bütçelerimizle kurulan takımlara karşı ellerinden geleni yapsalar da olmadı. İddiasını kaybeden Ünye ve Akçaabat’ın tam takım ve tam konsantre sahaya çıkmaları da düşündürücüdür. Bu konuda ürettikleri bahanede Görelespor’un ortaya attığı ve şikayette bulunduğu Eynesil Belediyespor’un kural hatası yapıp hocasız maçlara çıktığı iddiası üzerine puan silme cezası alacağı hamlesi. ” ifadelerine yer verdi.

“Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederim”

Bir avuç yürekli futbolcuyla onur mücadelesi verdiklerini dile getiren Bodur:”Neticede aylarca ve gece gündüz yanımızda birkaç arkadaşımız ve bir avuç yürekli futbolcumla onur mücadelesi verdik. Bu süreçte maddi olarak bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Sayın Recep Yakar’a, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Emrullah Guguk’a, maddi manevi olarak yanımızda olan Kulüp Başkanımız Sayın Sezgin Karataş’a, beni bu zorlu süreçte gece gündüz yalnız bırakmayan benimle dertlenen eski kaptanım şimdi yönetici arkadaşım Hakan Alparslan’a, Teknik Direktörüm Hüseyin Tomak’a ve onur mücadelesi veren 19-20 yaşında koca yürekli aslan parçalarıma ve başlarında bulunan kaptanım Osman’a, kulüp müdürüme, aşçımıza malzemecimize ve her koşulda yenilsek de bizi alkışlayan, yanımızda olan taraftarlarımıza teşekkür ederim. ” dedi.

“Lütfen Kahrolduğumuz Bu Günlerde Başkalarının Suçunu Bizlere Yıkmasınlar”

Hepimiz üzgünüz, halis niyetlerle üzgün olanları da anlıyoruz diyen Bodur:” Kahrolduğumuz bu acılı günlerde bakıyoruz ki  “Efsaneyi ne hale getirdiler, Bulancakspor’u bitirdiler” türünde söylemler görüyor, okuyoruz. Hepimiz üzgünüz, halis niyetlerle üzgün olanları da anlıyoruz. Ama özellikle bu konular üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara sesleniyorum. Efsane dediğiniz bizimde peşinde koştuğumuz 1926’da kurulan ve yıllarca profesyonel liglerde mücadele eden Bulancakspor 2008-2009 yılında profesyonel ligden düşmüş ve bir daha lige katılmamış ve kapanmıştır. O dönem Sayın Necmi Sıbıç kulüp başkanıydı, düştükten sonra lige çıkarmayanda kendisidir. Bunun sitemi, öfkesi ve hesabı neden bizden soruluyor? O zaman sesini çıkarmayanlar efsane üzerinden niye bize veya siyasilere saldırıyor?

Bir kez daha hatırlatmak istiyorum ki şu an 1926 Bulancakspor ismiyle mücadele eden takım benim o dönemde kulüp başkanı olduğum 2007-2008 sezonunda namağlup 1. Amatör şampiyonu, 2008-2009 sezonunda süper amatör küme şampiyonu olarak Bal ligine çıkan ve ismi 1926 Bulancakspor olarak değiştirilen Ballıcaspor’dur. Lütfen bu acılı ve üzüntülü günlerimizde geçmişte Bulancakspor’u borçlandıran, batıran, düşüren ve ortadan kaybolarak bir daha o kulübün kapısını açmayanların günahını bize yüklemeyin. Bizim siyasi bir söylememiz olmaz ama yıllardır BAL liginde yöneticilik yaptım. Daha önceki yıllarda Kadir Aydın, son 8 senedir Recep Yakar başkanlarımız her sezon 1926 Bulancakspor’a büyük paralar yardım ettiler. Ondan öncede profesyonel ligde oynayan Bulancakspor’a da büyük yardımlar yaptıklarını, duraklar vs. verdiklerini biliyoruz. Her olumsuz sonuçta başkanlarımıza saldırılması buna şahit olan bir insan olarak bizleri üzüyor. Ben tekrar Recep Başkanıma tesislerin giderleri, iaşe giderleri, malzeme giderleri, maddi yardımlar nedeniyle teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda oldu ve bizi boş çevirmedi. Efsane Bulancakspor ile ilgili bir sitem veya siyaset üretmeyi düşünen varsa düştüğü sene bellidir, kimlerin yönettiği bellidir. Lütfen bizi bu işlerin içine çekmesinler.

Sonuç olarak, şimdi edilen itirazları ve Eynesil’in grup maçlarını bekleyeceğiz. Eynesil ilimizin temsilcisi olarak inşallah 3. Lige çıkar o zaman ligde kalma adına bir şans daha doğacak. Olmadı küllerimizden yine doğacak yeni bir yapılanma ile bu takımı yine üst liglere taşıyacağız.Sonuç olarak ligin sonucunu bekleyerek tekrar bir oluşumla nasıl 1. Amatörden Bölgesel Amatöre kadar çıkmayı başkanlığım sürecinde başardıysak tekrar Bulancak halkıyla ve taraftarıyla başaracak bir oluşumun hazırlıklarına başlayacağız.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL